Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2012 00:25

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στο www.atpreveza.gr...

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με το atpreveza.gr, εξηγεί τις βασικές γραμμές της «μάχης» που δίνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εντός του κυβερνητικού σχήματος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για να σώσει, ό,τι μπορεί να περισωθεί, από τα δικαιώματα των εργαζομένων, που πρόκειται να μπουν στην «λαιμητόμο» των νέων μέτρων.

«Ο Φώτης Κουβέλης προσωπικά και η ΔΗΜΑΡ, έχουν βάλει στο... τραπέζι ορισμένα βασικά σημεία και θα ''πολεμήσουν'' για να τα περάσουν. Έχουμε ζητήσει σε όλους τους τόνους να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις των 650-700 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας ένα ζήτημα με τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας, που κι αυτά πρέπει να περισωθούν. Δεν είναι απλά τα πράγματα για τη χώρα. Θα έλεγα πως μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολα. Δίνουμε ''μάχη'' για να μην έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, πάνω απο τα 65 χρόνια, να μην πειραχθούν ο 13ος-14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων, να μην καταργηθούν τα επιδόματα ανεργίας για τους εποχικούς υπαλλήλους (π.χ. του τουρισμού)».

PAPADO 1

Όσον αφορά τις διάφορες «φωνές» για την στήριξη του κυβερνητικού σχήματος από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε: «Δεν έχουμε διάθεση να ρίξουμε την Κυβέρνηση. Αν ήταν έτσι δε θα συμμετείχαμε και σε αυτήν εξ' αρχής. Δεν ήταν επιλογή ιδεολογικής συμμαχίας η συμμετοχή μας. Εμείς δεν είμαστε με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από το κυβερνητικό σχήμα. Συμμετέχουμε σε αυτό και δίνουμε τις ''μάχες'' μας από... μέσα. Αυτό επιλέξαμε πολιτικά να κάνουμε».

Οσο για τις «επιθέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ξεκαθαρίζει: «Για να λέμε την αλήθεια, μάλλον περιμέναμε μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα. Μέχρι στιγμής είναι αντιπαράθεση επιχειρημάτων».