Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 02:23

38 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Άνοδος και πτώση...

Σαν σήμερα, πριν από 38 χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου στο ξενοδοχείο King George, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός Κινήματος, που θα διαδραμάτιζε επί δεκαετίες σημαντικό πολιτικό ρόλο στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, θα κυβερνούσε τη χώρα και θα στιγμάτιζε γενιές και γενιές νέων ανθρώπων είτε θετικά είτε αρνητικά.

Το ΠΑΣΟΚ από την άνοδο, έχει φτάσει στην πτώση του, όπως καταγράφηκε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Θα... σηκωθεί από την πτώση του ή θα παραμείνει χαμηλά; Δύο από τα στελέχη του Κινήματος στο Νομό Πρέβεζας, που πρόσφατα διεκδίκησαν και το βουλευτικό αξίωμα, ο Βασίλης Ιωάννου (πρώην βουλευτής, τέως Νομάρχης Πρέβεζας, υπεύθυνος περιφερειακής ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) και ο Περικλής Βασιλάκης (υποψήφιος βουλευτής), μιλούν στο www.atpreveza.gr για το νόημα της 3ης Σεπτέμβρη για το ΠΑΣΟΚ του 2012.

 

 

Βασίλης Ιωάννου: « Το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τις προοδευτικές του ρίζες»

 ioannou

 

Ο Βασίλης Ιωάννου δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «38 χρόνια μετά την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη , το ΠΑΣΟΚ έχει την ύστατη ευκαιρία μέσα από μια βαθειά ανασύνταξη των δυνάμεών του, να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του κατεύθυνση για να ξαναβρεί τις προοδευτικές του ρίζες και να υπηρετήσει με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί και νέα εκλογική συρρίκνωση και θα κλείσει τον ιστορικό και πολιτικό του κύκλο».

 

Περικλής Βασιλάκης: «Κάποιοι χρησιμοποίησαν τα οράματα της 3ης Σεπτεμβρίου για να βολευτούν και να πλουτίσουν»

 vasilakis

 

Ο Περικλής Βασιλάκης δήλωσε στο www.atpreveza.gr: «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έρθει και πάλι κοντά στο λαό. Εκεί που ήταν, είναι και θα πρέπει να είναι οι ρίζες του. Κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια, χρησιμοποίησαν τις ιδέες και τα οράματα του ΠΑΣΟΚ και της 3ης Σεπτεμβρίου για να βολευτούν και να πλουτίσουν. Αυτοί πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν για το Κίνημα μία και καλή.

Ο ίδιος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να τους βάλει στο περιθώριο. Όλα όσα είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου την 3η του Σεπτέμβρη, όλα όσα πρέσβευε, κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν, δήθεν εν ονόματι του Κινήματος και του ιστορικού του ηγέτη, για δικό τους όφελος, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε τη χώρα μας να καταστρέφεται. Φυσικά και δεν είναι μόνο ευθύνη του ΠΑΣΟΚ αυτό. Είναι μια σειρά πραγμάτων στην πολιτική σκηνή της χώρας, που οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Καιρός είναι οι... επαγγελματίες πολιτικοί να κάνουν στην άκρη και να μπουν στη «μάχη» για το ΠΑΣΟΚ στελέχη του, βγαλμένα μέσα από το λαό. Κανείς ωστόσο δεν περισσεύει.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι, όσοι έβαλαν... χέρι στο ελληνικό κράτος να επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του και αυτοί που ηγούνται του Κινήματος θα πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα, ώστε να μπορέσει το κόμμα να ανακάμψει.

Το 2012 ασφαλώς και δεν είναι 1981. Οι προκλήσεις είναι διαφορετικές για το ΠΑΣΟΚ μέσα στην κοινωνία και ασφαλώς θα γίνει αναπροσαρμογή. Δεν είναι λάθος οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λάθος οι ιδέες που εκφράστηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Απλά ορισμένοι για τη βόλεψή τους, τις χρησιμοποίησαν λάθος. Αυτό θα τελειώσει για να προχωρήσει μπροστά το Κίνημα».