Στην περίπτωση του Κάστρου Παντοκράτορα όχι μόνο υπήρξε αβελτηρία και λάθος χειρισμοί, αλλά υπήρχε και ωμή προεκλογική πολιτική κοροϊδία, όταν πριν 3 χρόνια, τον Ιούλιο του 2022 από την Πρέβεζα, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωνε την ένταξη των μελετών για το Κάστρο Παντοκράτορα (δείτε ΕΔΩ), κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι και σήμερα.
Ήταν 2019 όταν ο Δήμος Πρέβεζας κατέθεσε πρόταση προς ένταξη στο χρηματοδοτικό εργαλείο “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 5.900.000 ευρώ περίπου για την ανάπλαση του Κάστρου και της γύρω περιοχής. Έξι χρόνια πέρασαν και βρισκόμαστε στο απόλυτο τίποτα, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό στην προεκλογική του εκστρατεία το 2023 πριν τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Γεωργάκος σε ένα κρεσέντο ωμού λαϊκισμού εμφάνιζε το έργο ως... τετελεσμένο.
“Αχτίδα φωτός”, κρατώντας όμως “μικρό καλάθι” ήταν η συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ) τον Απρίλιο του 2025, καθώς υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ας ελπίσουμε να βρεθεί από εκεί, έστω και σε βάθος χρόνου μία χρηματοδότηση.
Η πολυετής απραξία πάντως ήταν ένα σοβαρό πολιτικό ατόπημα της δημοτικής αρχής.