Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 15:41

Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστα Μπάρκα, στο Γ.Ν. Πρέβεζας

Στα πλαίσια των περιοδειών και των εξορμήσεων του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για ενημέρωση και συζήτηση από τους εργαζόμενους, το διοικητικό και το επιστημονικό προσωπικό.

Στο φόντο των «διαρροών» για το κλείσιμο περίπου 60 νοσοκομείων και 661 κλινικών σε όλη τη χώρα, με το νοσοκομείο Πρέβεζας να βρίσκεται στην λίστα, διαπιστώθηκαν οι δραματικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η κλιμακούμενη απαξίωση της Δημόσιας Υγείας και περίθαλψης καθώς και η άμεση κυβερνητική στρατηγική του ξεπουλήματος κλινικών και Νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, με τους γιατρούς στην κυριολεξία να «επαιτούν» για εξεταστικά γάντια μιας χρήσης, ξύλινα γλωσσοπίεστρα ή και απλό χαρτί και συνταγολόγια, να δέχονται πιέσεις για περιορισμό του... οξυγόνου, η υγεία των ανθρώπων του Νομού Πρεβέζας επαφίεται πλέον αποκλειστικά στην ευσυνειδησία του προσωπικού των νοσοκομείων, όπου δίνουν καθημερινό και τιτάνιο αγώνα μόνοι τους, με τα κονδύλια να μην επαρκούν για την εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου και την εφημέρευσή του, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί για την ασφάλεια τόσο των ασθένων όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου Πρεβέζης, που διαλύεται απο τα χτυπήματα που δέχεται.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας δήλωνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης. Μαζί με την κοινωνία που οργανώνεται, να φτιαχτεί μια ασπίδα υπεράσπισης όλων των κεκτημένων που απέκτησε ο ελληνικός λαός με αγώνες και αίμα. Η δημόσια υγεία, η ανθρώπινη ζωή, θα περιφρουρηθεί με κάθε κόστος απο την κυνική και ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, που ζητάει βοήθεια «να ανασάνει» από την κα Μέρκελ, άλλα δεν επιτρέπει το ίδιο στους κατοίκους της χώρας της...