Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 02:57

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Πρέβεζας

Με συνθήματα «Αγώνας με προοπτική, με το κεφάλι ψηλά» και «Να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός», μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, αλλά και του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Πρέβεζας και συμβολικό αποκλεισμό.

«Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη φοροληστεία που εντείνεται με τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα. Να πληρώσει η πλουτοκρατία. Λαϊκή παρέμβαση, ξεσηκωμός, γενική απεργία. Ήρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ενημερωτική ανακοίνωση που μοίραζαν στον κόσμο που περνούσε τα μέλη του ΠΑΜΕ Πρέβεζας, τα οποία έχουν κλιμακώσει τις δράσεις τους, εν όψει της γενικής απεργίας.

100 2814

Ο Κώστας Ντακοβάνος, εκ μέρους της τοπικής επιτροπής Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο www.atpreveza.gr:

«Βρισκόμαστε εδώ, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, αλλά και του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας, για τα χαράτσια που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μας αναγκάζει να πληρώσουμε. Έρχεται νέα φοροληστεία με το νέο φορολογικό νόμο. Τα νέα μέτρα που παίρνουν με τα 11,6 δις, έχουν σχέση με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων και την μεγαλύτερη αφαίμαξη του λαού. Ερχόμαστε εδώ να πούμε στον Πρεβεζάνικο λαό, ότι πρέπει το επόμενο διάστημα να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και τους καλούμε σε γενική απεργία, μέσα από τα σωματεία και μέσα από μαζικές διαδικασίες.

Η σημερινή μας κινητοποίηση εντάσσεται μέσα σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα κλιμακωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από δράσεις ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε στα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Την Τετάρτη θα πάμε στον ΕΟΠΥΥ να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας, γιατί δε μπορεί να υπάρχουν ασφαλισμένοι, οι οποίοι πληρώνουν και δεν έχουν φάρμακα, δεν μπορεί να είναι άνεργοι γονείς που δε μπορούν να πάνε το παιδί τους στο γιατρό.

100 2815

Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται για να κλιμακωθεί η δράση, για τη γενική απεργία στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους, οι μικροεπαγγελματίες και οι αγρότες, γιατί κι αυτούς πλήττει αυτή η πολιτική. Θεωρούμε ότι η μοναδική λύση είναι η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Οποιαδήποτε άλλη λογική διαχείρησης που προβάλλουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή οι δήθεν αντιπολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δε θα έχει θετική εξέλιξη για το λαό».