Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 22:58

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: «Κλιμάκωση και παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός»

Η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.ΥΑ χαιρετίζει το διήμερο κινητοποιήσεων των δασκάλων και των νηπιαγωγών, την μαζική απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και την αγωνιστική κάθοδο των κτηνοτρόφων της περιοχής μας στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ.

Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ.

 

Η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.ΥΑ χαιρετίζει το διήμερο κινητοποιήσεων των δασκάλων και των νηπιαγωγών, την μαζική απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και την αγωνιστική κάθοδο των κτηνοτρόφων της περιοχής μας στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ. Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να συνεχισθούν σε όλους τους κλάδους για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Απαραίτητη προϋπόθεση για να νικήσουν οι αγώνες, είναι η εργαζόμενη πλειοψηφία, οι νέοι, οι άνεργοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού, με αλλαγή των συσχετισμών. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.

Λοιπόν δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία. Πρέπει άμεσα να ανατραπούν.

 

Η παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η κατάργηση των μνημονίων και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, η εθνικοποίηση όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με κοινωνικό - εργατικό έλεγχο και ο αυστηρός έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων, είναι μονόδρομος για την επιβίωση και τη σωτηρία του λαού. Είναι μονόδρομος για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζόμενης πλειοψηφίας και των ανέργων σε βάρος του κεφαλαίου».