Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 18:07

«Κερδίζει πόντους» ο Καχριμάνης στις συζητήσεις του με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης - Όσα ειπώθηκαν στην Πρέβεζα πέρα από τη «φιέστα»…

IMG 9998c

Μπορεί η «χρυσόσκονη» της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Πρέβεζας, να προσέφερε λεπτά επιπλέον δημοσιότητας στην Πρέβεζα και τη δημοτική αρχή και να αποτέλεσε μία τιμή και ευκαιρία ανόδου του prestige της πόλης, ωστόσο από άποψη πολιτικής σημασίας και περιεχομένου δεν αποτέλεσε τίποτα άλλο από μία «φιέστα».

Στον αντίποδα, ιδιαίτερη σημασία για μείζονα ζητήματα της περιοχής, είχε η παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και οι συζητήσεις τους με τους εκπροσώπους του Α’ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, όσο και ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Πρέβεζα και είχαν ολιγόωρη συνεργασία, έχουν χαράξει έναν «οδικό χάρτη» για να βρεθούν οι λύσεις και οι χρηματοδοτήσεις τόσο για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, όσο και για το κομμάτι Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου, αλλά και για το κομμάτι Ιωάννινα-Κακκαβιά.

Οι Υπουργοί θεωρούν πως βρίσκουν «κοινούς τόπους συνεννόησης» με τον κ. Καχριμάνη, αν και σε εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και αυτό ασφαλώς «ανεβάζει τις μετοχές» του Περιφερειάρχη σε πολιτικό επίπεδο.

Αρκεί βέβαια όλα αυτά να φέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους κατοίκους της Ηπείρου.

Τα παραπάνω προκύπτουν και από τη «συνεργασία» της Πρέβεζας με το Χρήστο Σπίρτζη. Δε θα ισχυριζόμασταν πάντως πως η ίδια άποψη των κυβερνητικών στελεχών διατυπώνεται και για τους αιρετούς σε «μεγάλους» Δήμους της Ηπείρου.

Π.Τ.