Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 01:05

Κοινή δράση όλων των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς προωθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής τον Αντώνη Δραγανίγο (μέλος της  Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), περιόδευσε στην Ήπειρο το τριήμερο 4-5-6 Μαρτίου, καταθέτοντας το πολιτικό πλαίσιό της και προωθώντας την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς.

Ο κ. Δραγανίγος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στην Πρέβεζα, την οποία οργάνωσε η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τόνισε ότι θεωρεί πως σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτικό το καθήκον για τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να δράσουν από κοινού στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στη νεολαία, σε κάθε μέτωπο για να ξεπεράσει ο λαός την αδράνεια και την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που οδηγεί με  μαθηματική ακρίβεια στην ήττα, για να συντονιστούν «από τα κάτω» οι αγωνιστικές αντιδράσεις, για να υπάρξει ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων, τέτοια που θα σταματήσει τη λαίλαπα που έρχεται και θα διεκδικήσει ξανά τα εργασιακά κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα που αξίζουν οι εργαζόμενοι.

IMG 0324

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάλιστα έχει απευθύνει πρόσκληση – κάλεσμα στο ΚΚΕ και στη ΛΑΕ, σε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αντιιμπεριαλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, με σκοπό τη συζήτηση για την εξεύρεση ενός «κοινού τόπου», αν και οι διαφορές στην πολιτική πλατφόρμα των δυνάμεων αυτών είναι σημαντικές.

Το μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστήριξε πως πρέπει να διαμορφωθεί από κοινού και «από τα κάτω» αγωνιστικός συντονισμός με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και κάθε συνδικαλιστή και κάθε όργανο, που θέλει να παλέψει για να μην περάσουν τα κανιβαλικά μέτρα.

Το «παρών» στην αίθουσα έδωσαν και μέλη της Λαϊκής Ενότητας Πρέβεζας, αλλά και μέλη άλλων συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ακολούθησε μία έντονη συζήτηση, με βάση προβληματισμού το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στις κινηματικές διαδικασίες λόγω της… ΣΥΡΙΖιάδας, αλλά και το γεγονός ότι παρατηρείται το φαινόμενο των… άμαζων κινητοποιήσεων.