Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 14:01

Συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας από το ΠΑΜΕ

Μέλη από τις επιτροπές Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας προετοιμάζοντας την γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνουν τη δράση τους για την επιτυχία της.

Έπειτα από την συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Εφορίας Πρέβεζας (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr ΕΔΩ), την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ, καλώντας του ασφαλισμένους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να μη δεχτούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, την αποσάθρωση του συστήματος υγείας, τη διάλυση των νοσοκομείων κλπ., να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές που κάνουν την υγεία εμπόρευμα. Να παλέψουν για σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, για όλα τα λαϊκά στρώματα.

pame eopyy2

Οι δράσεις για την επιτυχία της απεργίας συνεχίζονται με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς εργοστάσια, σουπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, γιαπιά κλπ. Παράλληλα συνεχίζονται συσκέψεις αγροτών για να συμμετέχουν στην απεργία και παίρνονται αποφάσεις από αγροτικούς συλλόγους στο νομό (ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας, αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Φαναρίου, αγροτικοί σύλλογοι Αχερουσίας και Βουβοπόταμου). Ταυτόχρονα ίδιες διεργασίες γίνονται και στο χώρο των μικρεμπόρων και των μικροεπαγγελματιών μετά και από απόφαση του εμπορικού συλλόγου αλλά και της ομοσπονδίας τους στη Β/Δ Ελλάδα.

«Όλοι σε εγρήγορση για την επιτυχία της απεργίας, όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία». Με αυτό το σύνθημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τονίζουν πως δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση της γενικής απεργίας και καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στο Φόρο στις 9.30πμ.