Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 12:13

ΠΑΜΕ Πρέβεζας: «Δε θα τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαϊ το δικό μας και των παιδιών μας»

IMG 6492

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας:

«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Στις 22 του ΜΑΡΤΗ ,με μια μαχητική κινητοποίηση ταξικών σωματείων, φορέων και εργαζομένων απετράπη εκ νέου ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας συναδέλφου μας,

Μια κινητοποίηση, που αποφασίστηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, γενικές συνελεύσεις, δίνοντας απάντηση απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων απο τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, άλλα και στην υποκρισία και τα ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία δηλώνει πως δήθεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, οι πλειστηριασμοί όμως σπιτιών των λαϊκών οικογενειών βρίσκονται πανελλαδικά στην ημερήσια διάταξη.

Σε μια περίοδο οπου τσακίζεται το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα και οι συντάξεις, εντείνεται η φοροληστεία και τα χαράτσια σε βάρος της λαϊκής οικογένειας ενώ η συγκυβέρνηση ετοιμάζει από κοινού με τους εταίρους της  στην ΕΕ  το νέο κύκλο επίθεσης σε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει με το κλείσιμο της αξιολόγησης.

 Έχουν οδηγήσει με την πολιτική τους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, απολαμβάνουν πλήθος προνομίων, φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων, επιδοτήσεων.

Ανοίγουν την όρεξη στα αρπακτικά μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες να αρπάξουν οτι με κόπο και ιδρώτα φτιάξαμε, τα σπίτια μας, επειδή δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να πληρώσουμε δάνεια και φόρους.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια και βασίζεται στην ταξική αλληλεγγύη, στην λαϊκή κινητοποίηση, στην οργάνωση μας στα ταξικά σωματεία και στις λαϊκές επιτροπές, στη συμπόρευση μας με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

Σε αυτό το δρόμο μπορούμε να ερχόμαστε αποτελεσματικά αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με απολύσεις, με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, μπορούμε να αναχαιτίζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να παίρνουμε ανάσες. Δημιουργώντας ταυτόχρονα  τις προϋποθέσεις  για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

 Απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση από την πλευρά των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια οπουδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα να έρχεται άμεσα σε επαφή με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ και αυτό να γίνεται σε μόνιμη βάση. Να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική.  

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, κλιμακώνουμε τη δράση μας.   

Καμιά κατάσχεση και κανείς πλειστηριασμός δε θα περάσει. 

Καλούμε τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη  28 Μάρτη ώρα 19:00 το απόγευμα  στη Θεοφάνειο».