Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 10:30

ΛΑΝΤΖΑ: "Στις «Μανωλάδες» του Τουρισμού…"

Στην παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία προχώρησε η ΛΑΝΤΖΑ-κίνηση εργαζομένων στον τουρισμό στην Πάργα και την Πρέβεζα:

«Η πανελλαδική καμπάνια seasonFIGHT που διοργάνωσε η ΛΑΝΤΖΑ για τη καλοκαιρινή σεζόν με πολλές συσκέψεις εργαζομένων σε όλη τη χώρα, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, επαφές με πολλούς/ες συναδέλφους/ισσες και συμβολή στην οργάνωση της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις 20/7/2017, συνεχίζει να αναδεικνύει τη σκληρή εργασιακή πραγματικότητα της εξαθλίωσης που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Σε όλη αυτή τη δραστηριότητα επιβεβαιώθηκε ότι η υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων, η απασχόληση φτηνού και αναλώσιμου δυναμικού, η παιδική εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, η λειτουργία ως πεδίο πειραματισμού των νέων εργασιακών συνθηκών και καταπάτησης των εργατικών κατακτήσεων (βλ. προγράμματα απασχόλησης τύπου voucher, υπογραφή συμβάσεων κατώτερων του βασικού μισθού, ωρομσθίες κοκ), αποτελούν τον κανόνα.

Η απειλή της ανεργίας, οι λίστες με τους χιλιάδες σε αναμονή σε περίπτωση απόλυσης και η εργοδοτική τρομοκρατία βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους στις γαλέρες της τουριστικής σεζόν. Τι κι αν οι προβλέψεις για φέτος μιλούν για κέρδη-ρεκόρ; Για την εργοδοσία του τουρισμού ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι το ξεζούμισμα των εργαζομένων, οι απειλές και οι απολύσεις».

Δείτε ΕΔΩ συνολικά την ανακοίνωση με αναφορές και στη γειτονική Λευκάδα.