Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 20:32

Μανιάτης από την Πρέβεζα: «Η πόρτα μας είναι κλειστή για τους ριψάσπιδες του ΠΑΣΟΚ» (pics)

Στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο, ως υποψήφιος επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο Γιάννης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης επισκέφθηκε εταιρεία μεταποίησης και εμπορίας ψαριών στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας και στη συνέχεια συνάντησε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας.

IMG 9504

Ακολούθως ο κ. Μανιάτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, όπου ανέφερε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Πρέβεζα. Θα κάνουμε μία ωραία συζήτηση με τους φίλους που θα συμμετέχουν στη διαδικασία. Βρίσκομαι σε έναν τόπο, στην Ήπειρο, όπου εδώ μπορεί να αναπτυχθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και θα δώσει τη δυνατότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, να ξεπεράσει την κρίση που μαστίζει τον τόπο.

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας μεγάλης διαδικασίας για τη δημοκρατική παράταξη. Τη δημιουργία ενός νέου συλλογικού φορέα, ενός νέου προοδευτικού κινήματος που θα εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών πολιτών. Η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει αφορά σε πρώτο στάδιο την επιλογή του επικεφαλής από την ίδια την κοινωνία και στη συνέχεια την οργάνωση, ενός ιδρυτικού συνεδρίου μέσα από το οποίο θα προσδιοριστούν όλα τα πολιτικά προτάγματα. Εγώ έχω καταθέσει την υποψηφιότητά μου με πολύ καθαρή στόχευση. Η στόχευσή μου είναι να φέρω ένα νέο πολιτικό πολιτισμό στην πατρίδα μας και την παράταξη. Να στηρίζεται στην αλήθεια και την αξιοπιστία των λόγων και ταυτόχρονα στο ρεαλισμό και το όραμα για την Ελλάδα που ξεπερνά την κρίση.

Θέλω να αξιολογηθώ και εκτιμώ ότι πρέπει να αξιολογηθούμε όλοι για την προσωπική-επαγγελματική μας πορεία μέχρι να μπούμε στην πολιτική. Για την πολιτική μας διαδρομή και τη συνεισφορά μας στον τόπο, ενόσω είμαστε στην πολιτική και να αξιολογηθούμε για την πρόταση που έχουμε για το αύριο της χώρας. Πρέπει να απαντήσουμε στο παρακάτω ερώτημα: Πώς θα δημιουργήσουμε νέες πηγές πλούτου, ώστε αυτές οι νέες πηγές να φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Οι νέες θέσεις εργασίας, εκτός του ότι θα μειώσουν την ανεργία, θα λύσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος. Προτείνω και καταθέτω προς αξιολόγηση για τους πολίτες, εκτός από το έργο μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την πρότασή μου για 4 πηγές νέου εθνικού πλούτου:

1.Η πρώτη πηγή είναι τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που μπορούν να συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, πάνω από 2 δισεκ. ευρώ το χρόνο και θα στηρίξουν τη βιωσιμότητα των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών. Νομοθετήσαμε ώστε να υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης και Νέων, ώστε τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες να πηγαίνουν εκεί.

2. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μία δημόσια περιουσία που ξεκινάει με τα 50 δισ. ευρώ και με μόχλευση μπορεί να φέρει επενδύσεις ύψους 150 δισ ευρώ, με σεβασμό στο περιβάλλον, με νέες θέσεις εργασίας και με τοπική ωφελιμότητα για τις κοινωνίες. Πρέπει να αξιοποιηθεί σε βάθος 10ετίας.

3. Το ελληνικό πανεπιστήμιο. Το απελευθερωμένο, ανοικτό, δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί να συνεισφέρει από 1,8 έως 2 δισ ευρώ στην εθνική οικονομία, αν το απελευθερώσουμε, αν του δώσουμε τη δυνατότητα να συνδεθεί, όσο πρέπει και όσο χρειάζεται με την παραγωγική διαδικασία, με τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας και ταυτόχρονα να συνδεθεί με την αυτοδιοίκηση. Το ελληνικό πανεπιστήμιο, αν οργανώσει ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα, μπορεί να αποτελέσει μία σπουδαία πηγή εθνικού πλούτου, που θα αποτελείται από τους 350 χιλιάδες φοιτητές, 50 χιλιάδες μεταπτυχιακούς και 15 χιλιάδες καθηγητές και ερευνητές.

4. Ένα σύγχρονο, επιτελικό, αντιγραφειοκρατικό Ελληνικό Δημόσιο. Ένα Δημόσιο που υπηρετεί την κοινωνία. Ένα Δημόσιο που εμείς θα κοινωνικοποιήσουμε και δε θα αφήσουμε το Δημόσιο να κρατικοποιήσει την κοινωνία. Ένα Δημόσιο με πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο με βάση εφαρμογή που έχουμε υλοποιήσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές του δαπάνες κατά περίπου 1.000.000.000 ευρώ το χρόνο. Ταυτόχρονα να λειτουργήσει με πλήρη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και με επιβράβευση των καλύτερων. Όποιος δουλεύει περισσότερο για να εξυπηρετεί τους πολίτες θα παίρνει και μεγαλύτερο μισθό. Πριμ παραγωγικότητας για να περάσουμε στο Δημόσιο της Αριστείας και της υπηρεσίας προς τον πολίτη».

IMG 9496

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο νέος φορέας «κόβοντας γέφυρες» με το ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει πολιτικό σφάλμα, ο κ. Μανιάτης απάντησε: «Απευθυνόμαστε κυρίως στους καλοπροαίρετους πολίτες που εξαπατήθηκαν πολιτικά από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά. Απευθυνόμαστε και κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες που αισθάνονται ότι ο κ. Τσίπρας τους διέσυρε πολιτικά, λέγοντάς τους απίστευτα ψέματα και συνεργάστηκε μετά με την ακροδεξιά του κου Καμμένου. Η πόρτα η δική μας είναι ορθάνοικτη και προσκαλούμε στον πολιτικό μας χώρο, όλους εκείνους τους πολίτες που πίστεψαν τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα του κου Τσίπρα.

Η πόρτα μας όμως είναι κλειστή, γι’ αυτούς τους ριψάσπιδες που στα δύσκολα εγκατέλειψαν την παράταξη, γι’ αυτούς που ωφελήθηκαν από την παράταξη και στα δύσκολα την εγκατέλειψαν και τώρα προσπαθούν βλέποντας να καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσουν πίσω. Η πόρτα είναι κλειστή για αυτούς, που βρήκαν πολιτική καριέρα στο ΣΥΡΙΖΑ υβρίζοντας το ΠΑΣΟΚ στο οποίο στηρίχθηκαν. Εμείς προσκαλούμε τους πολίτες που ψήφιζαν κάποτε ΠΑΣΟΚ και στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τους θέλουμε πίσω. Το σπίτι τους είμαστε εμείς. Αλλά δε θα ανεχθούμε συμπεριφορές ανθρώπων που πρόδωσαν την παράταξη στα δύσκολα, που μας εξύβρισαν και τώρα χτυπούν την πόρτα της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, που έχει υπουργούς Πολάκηδες και άλλους που υποβαθμίζουν βαθύτατα την αισθητική και την ιδεολογία της Αριστεράς».

IMG 9503

Παράλληλα δήλωσε και υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα: «Ναι είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είμαι καθηγητής δημόσιου πανεπιστημίου και έτσι θα παραμείνω. Πιστεύω βαθιά στις δυνάμεις ενός απελευθερωμένου δημόσιου πανεπιστημίου. Γι’ αυτό δε φοβάμαι καθόλου τη λειτουργία των ιδιωτικών, υπό καθεστώς ελέγχου και πιστοποίησης. Θα ήθελα στην πατρίδα μου το Χάρβαρντ, το Γέιλ κ.α. Την ίδια στιγμή όμως θα ήθελα να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, που μπορούν να αποτελέσουν τον πυλώνα ανάπτυξης μιας Ελλάδας της ανταγωνιστικότητας και της αριστείας. Της κοινωνίας της γνώσης».