Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 11:01

Στη Βουλή έφτασε το θέμα των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας που περιλαμβάνουν την Πρέβεζα στις «αλβανικές περιοχές»

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτριος Καμμένος, σχετικά με τα σχολικά βιβλία του αλβανικού κράτους, που περιλαμβάνουν στο μάθημα της γεωγραφίας το κεφάλαιο «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», το οποίο εντάσσει σε αυτές και το Νομό Πρέβεζας.

Την τελευταία δεκαετία, έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, για να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία και των δύο χωρών, κάθε στοιχείο που μπορεί να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα προς την άλλη.

Σε απάντησή στη Βουλή, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, χαρακτήρισε απαράδεκτο και προσβλητικό για την Ελλάδα το περιεχόμενο του συγκεκριμένου κεφαλαίου στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και πρόσθεσε ότι: «δυστυχώς, μας δείχνει ότι ακόμα το αλβανικό κράτος είναι εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις. Τους έχουμε καταστήσει με σαφές, με επιτακτικό τρόπο ότι το εν λόγω περιεχόμενο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό».