Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 15:51

Το ανθρώπινο πρόσωπο της Κυβέρνησης και άλλες ιστορίες για αγρίους…

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας:

«Όπου σταθεί και όπου βρεθεί η κυβέρνηση κλαίει και οδύρεται για την “άδικη και παράλογη πραγματικότητα του κόσμου μας”, την ίδια στιγμή που ψηφίζει δυο, δυο τα μνημόνια. Το δούλεμα βέβαια πάει σύννεφο. Η “αριστερή” κυβέρνηση πουλάει ανθρωπιά και δημοκρατικές ευαισθησίες, και “δίκαιη ανάπτυξη”, όταν ετοιμάζεται με τον προϋπολογισμό του 2018 και την 3η «αξιολόγηση» να πετσοκόψει τα εναπομείναντα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και έχει δρομολογήσει την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», που θα μειώσουν παραπέρα το εισόδημα και των σημερινών συνταξιούχων.

Άλλη μια τέτοια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες! Η κυβέρνηση με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο πέταξε στο δρόμο δυο συμβασιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, από σχολεία του Πειραιά και Βοιωτίας. Η (παλια)αναθρωπιά τους είναι τόσο μεγάλη που αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι επρόκειτο για συναδέλφους που ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ανίατης ασθένειας. Ο λόγος μάλιστα της απόλυσης οφείλεται στην πολύμηνη καθυστέρηση των ΚΕΠΑ να εκδώσουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Δηλαδή η κυβέρνηση που υποστελεχώνει τις υπηρεσίες υγείας στη συνέχεια ζητάει και τα ρέστα από τους εργαζόμενους.

Η μόνη απάντηση που καταλαβαίνουν όσοι υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, είναι οι εκπαιδευτικοί να μην συμβιβαστούν με τη μιζέρια στην εκπαίδευση. Να δυναμώσουν την οργάνωση και την πάλη τους μέσα από τα σωματεία τους! Να δώσουν μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στη Θεοφάνειο, στις 19:00».