Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 21:48

«Θερμό» αναμένεται το Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, με αφορμή τη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, που θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί η επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Πρέβεζας της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να ζεις», Κώστα Αρβανίτη, προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, αναφορικά με τη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας και τις μισθώσεις που απαιτούνται, η οποία εμπεριέχει σαφείς αιχμές για… πελατειακές σχέσεις.

Στην επερώτηση, ο κ. Αρβανίτης αναφέρεται στην ανάγκη να αναλάβει η Αντιπεριφέρεια συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των υπερβολικών ετήσιων δαπανών για τη στέγαση των υπηρεσιών της, ώστε να εξοικονομήσει πόρους για άλλες πιο πιεστικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρει στην επερώτησή  του, πως  ο κ. Ιωάννου δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό προς την κατεύθυνση αυτή και ισχυρίζεται ότι έχει προβεί σε νέα μίσθωση κτιρίου με τίμημα 15 % μεγαλύτερο (ανά τετραγωνικό μέτρο) από ότι πριν. Τον κατηγορεί μάλιστα για πελατειακές σχέσεις.

«Βέβαια το συνολικότερο ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας είναι πολύ πιο ουσιαστικό από το συγκεκριμένο επί μέρους, το οποίο είναι τουλάχιστον περίεργο» αναφέρει η επερώτηση.

 «Θα περίμενε κανείς η Αντιπεριφέρεια να περιορίσει τους χώρους για τη στέγαση των υπηρεσιών της, ώστε να εξοικονομήσει πόρους για άλλες ουσιαστικές ανάγκες. Έχουμε νοικιασμένα 4.610 τ.μ. και η μείωση του συνολικού εμβαδού των χώρων που μισθώνονται από την ΠΕ σε σχέση με την 1.1.2011 ήταν αμελητέα (λιγότερο από 5 %). Αν θεωρήσουμε ως εύλογη μια σχέση 10 - 12 τ.μ. ανά εργαζόμενο και μαζί με τους χώρους υποδοχής και συνεδριάσεων στα 13 - 15 τ.μ, οι νοικιασμένοι χώροι θα έφταναν για στέγαση 310 υπαλλήλων περίπου. Με περίπου 180 εργαζόμενους η Περιφερειακή Ενότητα θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τους χώρους που χρειάζεται να νοικιάσει. Και το ότι δεν έγινε ακόμη είναι ευθύνη σας. Σε κάθε περίπτωση όμως πάρτε αφορμή από την επερώτησή μας για να το δρομολογήσετε τώρα» προσθέτει ο κ. Αρβανίτης.

Παράλληλα στην επερώτησή του συμπληρώνει: «Εξάλλου με δεδομένο ότι ήδη υπάρχει σχετική συνεργασία με το δήμο Πρέβεζας, αφού σε χώρο που ανήκει στην Περιφέρεια στεγάζεται το μουσικό σχολείο, θα μπορούσε να εξεταστούν λύσεις για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Πρέβεζα, με τη συνεργασία και του δήμου και γιατί όχι και με τη συνεργασία κρατικών υπηρεσιών. Μήπως είναι ευκαιρία να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης της λέσχης αξιωματικών, που παραμένει κλειστή και βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση;».


Διαβάστε επίσης: 

Σπατάλη πόρων καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Π.Ε. Πρέβεζας