Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 14:04

Οι ενταγμένες πράξεις του Δήμου Πρέβεζας στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» - Απουσιάζει το όραμα και η πρωτοπορία…

Έχει επισημανθεί πολλές φορές και κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, πως από τις προτάσεις που υποβάλλει ή δεν υποβάλλει τελικώς ο Δήμος Πρέβεζας για χρηματοδότηση στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», απουσιάζει το όραμα, η πρωτοπορία και η φιλοσοφία για τη δημιουργία ενός Δήμου του 21ου αιώνα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα των ενταγμένων πράξεων, αν εξαιρέσει κάποιος το Σχέδιο για τη βιώσιμη ενέργεια και το φαραωνικό έργο των παραλίων του Νομού (δεν αφορά πρόταση όμως του Δήμου Πρέβεζας), οι υπόλοιπες δράσεις «πάτησαν» σε συγκεκριμένες οδηγίες από τη Διαχειριστική Αρχή, χωρίς βέβαια να υποτιμά κάποιος το κοινωνικό αποτέλεσμα και πρόσημο αυτών των δράσεων.

Για παράδειγμα, η ανέγερση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων, αποτυπώνουν ένα όραμα από την πλευρά των δημοτικών αρχών που τα ενέταξαν. Το ίδιο και οι αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Το ίδιο και οι βελτιώσεις στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, το ίδιο και το ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

pinakas