Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 20:49

Στρατηγική νίκης για το Δήμο Πρέβεζας θέλει να χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο όνομα υποψηφίου «έπεσε» στο… τραπέζι

Όπως σας είχε ενημερώσει το atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης γενική συνέλευση μελών, με κύριο θέμα συζήτησης την αυτοδιοικητική παρουσία του κόμματος στο Δήμο Πρέβεζας και τη στρατηγική της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας.

Στην εισήγηση που παρουσιάστηκε στα μέλη, έγιναν εκτενείς αναφορές στις αποτυχίες του Δήμου Πρέβεζας να βαδίσει στη νέα εποχή, τις πολιτικές «παλαιού τύπου» της δημοτικής αρχής, που έχουν οδηγήσει στην παρακμή το Δήμο, αλλά και στην αδυναμία της Πρέβεζας να εκμεταλλευτεί τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, με τα οποία έχει «οπλίσει» τους Δήμους η Κυβέρνηση.

Παράλληλα η Ο.Μ. εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία των τριών συμβούλων της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και για την προσπάθειά τους, με δεδομένο πως ήταν άπειροι στα αυτοδιοικητικά.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διαλογική συζήτηση όπου τονίστηκαν αρκετά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η σημασία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, η ανάγκη διεύρυνσης της παράταξης με άτομα κύρους από συναφείς χώρους, η δυναμική εξόρμηση στα χωριά των δημοτικών ενοτήτων για ισχυροποίηση της παρουσίας της ΔΡΣ με νέα πρόσωπα και η δημιουργία «ομάδας» ικανής για να διεκδικήσει και να χαράξει στρατηγική νίκης για το Δήμο Πρέβεζας.

Σε κάθε περίπτωση υποστηρίχθηκε πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση να αποφύγει τα σημαντικά λάθη της τελευταίας φοράς, με την επιλογή υποψηφίου που «εξαφανίστηκε» αμέσως μετά τις εκλογές και μία στρατηγική χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις στο σύνολο του Δήμου.

Συγκροτήθηκε μία Επιτροπή εντός της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας που θα ασχοληθεί με το ζήτημα της αυτοδιοίκησης, ενώ «έπεσε» στο… τραπέζι και το πρώτο όνομα υποψηφίου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Πρόκειται για τον ιατρό Σπύρο Βελέντζα, ο οποίος όμως στην πρόσφατη συνέντευξή του στο atpreveza.gr απέφυγε να «ανοίξει τα χαρτιά του», για το αν τον ενδιαφέρει η αυτοδιοικητική ενασχόληση.

 

*Φωτό Αρχείου