Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 13:28

Ατάκα Κουτσούμπα για την Πρέβεζα που θα συζητηθεί...

Την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κινδύνους που φέρνουν στους λαούς της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής έστειλε ο εργαζόμενος λαός της Μακεδονίας που έδωσε το “παρών” στη συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, μετά την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων υπήρχε και αναφορά του κου Κουτσούμπα για τη βάση Ακτίου-Πρέβεζας που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

 

“Δεν είναι και λίγο πράγμα. Να τα 'χεις δώσει όλα τόσα χρόνια στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, να 'χεις κάνει τόσες υποκλίσεις στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να 'χεις λοιδορηθεί γι' αυτό και να έρχεται τώρα η κυβέρνηση της "χρήσιμης Αριστεράς" και να σου παίρνει τη σημαία των ΗΠΑ από τα χέρια.

Κι αυτό όχι γιατί κληρώθηκε, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρίστευσε στο μάθημα "ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού".

Με τη σημαία του ΝΑΤΟ στα χέρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα στη Σούδα, αλλά και στον Άραξο, όπου προετοιμάζεται η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, στην Πρέβεζα, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία νέων, όπως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Με τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους ιμπεριαλιστές, στεριά, θάλασσα, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, βάσεις και στρατιωτικές υποδομές!

Για σκεφτείτε: Το αποκαλούμενο Γ' Σώμα Στρατού, που εδρεύει εδώ στη Θεσσαλονίκη, υπάγεται κατευθείαν στα ΝΑΤΟικά επιτελεία, παίρνει εντολές από ΝΑΤΟικούς διοικητές, ασκείται στην εφαρμογή των ΝΑΤΟικών σχεδίων και αποστολή του είναι η ταχεία επέμβαση όπου διαταχθεί.

Είναι δυνατόν όλο αυτό να το ονομάσεις ελληνική δύναμη; Μόνο ΝΑΤΟική είναι, συμμετέχοντας σε έναν παγκόσμιο κατασταλτικό μηχανισμό.

Το σενάριο της πολυεθνικής άσκησης "Gordian Knot 2017", που έγινε στην περιοχή από το προαναφερόμενο ΝΑΤΟικό στρατηγείο τον περασμένο Νοέμβρη, εκτός από την τεράστια σπατάλη πόρων σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καμιά σχέση δεν είχε με την αντιμετώπιση των απειλών στα σύνορα της Ελλάδας”.