Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 02:52

Το πολιτικό σκέλος των «Πολιτιστικών Διαδρομών» δένει τη σχέση Καχριμάνη-Ιωάννου…

Για τις «Πολιτιστικές Διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» και τη μεθοδολογία με την οποία «τρέχει» το project το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει χυθεί ένας… τόνος μελάνι και έχουν διατυπωθεί κολακευτικά σχόλια, αλλά και επικριτικά.

Αυτό που δε μπορεί σίγουρα να αμφισβητήσει κάποιος είναι η πρωτοπορία και η καινοτομία του εγχειρήματος, που έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο την Ήπειρο και την πολιτιστική της κληρονομιά, δίνοντας παγκόσμια ακτινοβολία σε ένα εγχείρημα που τείνει να γίνει πατέντα για πολλές χώρες ανά την Υφήλιο, στον τρόπο διασύνδεσης του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πολλές παρουσιάσεις στη χώρα και το εξωτερικό, ξεχωρίζει εκείνη πριν από ένα χρόνο, όταν η Αρχαία Νικόπολη και η Κασσώπη πέρασαν το… κατώφλι του κτιρίου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η σημασία των «Πολιτιστικών Διαδρομών» για την Περιφέρεια Ηπείρου αποτυπώνεται και στο σχετικό κατάλογο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπου η Νικόπολη έχει χρηματοδοτηθεί με 2,8 εκατομ. ευρώ και η Κασσώπη με 1 εκατομ.

Πως λοιπόν συνδέονται πολιτικά όλα αυτά με την Περιφέρεια Ηπείρου; Εδώ και κάποιους μήνες είχε αναπτυχθεί μία παραφιλολογία πως έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Στράτο Ιωάννου. Οι δύο άνδρες μάλιστα είναι ενήμεροι γι’ αυτή τη φημολογία, η οποία «φούντωσε» με την παρουσία στην Πρέβεζα του Περιφερειάρχη κατά την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

«Κύκλοι» της Περιφέρειας διαψεύδουν τα «σύννεφα» και αναφέρουν σε όλους τους τόνους πως θα ήταν παράλογο ο Καχριμάνης να «πριονίσει τα πόδια του» με το «φαγωθεί» ο Στράτος Ιωάννου, την ώρα που με τις Πολιτιστικές Διαδρομές έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης για την Ήπειρο, που «καρπώνεται» και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης πολιτικά.

Άλλωστε δεν είναι καιροί για διαρροές εν’ όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών…

Π.Τ.