Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 14:24

Χρήστος Ζαγανίδης: “Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να απαντήσει” (vid)

Εκδήλωση με τίτλο: “Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ που διαλύουν το δημόσιο σχολείοΗ απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος”, οργάνωσε η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Πρέβεζας στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας το απόγευμα της Πέμπτης.

Καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο Χρήστος Ζαγανίδης (μέλος των αγωνιστικών παρεμβάσεων-συσπειρώσεων Κινήσεων Εκπαιδευτικών, μέλος του Δ.Σ. της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του Γ.Σ. Της ΑΔΕΔΥ), ενώ μετά το πέρας της ομιλίας του πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους παριστάμενους.

IMG 3522

Ο κ. Ζαγανίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές τους, συνεχίζουν να χτυπούν το χώρο της εκπαίδευσης, υπονομεύοντας την ίδια στιγμή τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών εντείνοντας την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και επισήμανε πως πρέπει οι εκπαιδευτικοί να απαντήσουν άμεσα και καίρια, μπροστά στη διαμορφωθείσα κατάσταση, όπως έκαναν και στο παρελθόν όταν και πέτυχαν “νίκες”.

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα της ομιλίας του κου Ζαγανίδη:

 

 

Πολυμέσα