Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 16:35

Γιώργος Μισηρλής: “Θα βλέπουμε τη θάλασσα με τα κιάλια”

Στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης γύρω από την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής Παντοκράτορα, το atpreveza.gr θα σας μεταφέρει αναλυτικά από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, τις απόψεις εκπροσώπων φορέων και δημοτικών συμβούλων, όπως αυτές εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο ενός άτυπου δημοσίου διαλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ α' βαθμού Γιώργος Μισηρλής ανέφερε:

Συζητάμε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο μας έχει απασχολήσει και εμάς εδώ και πολύ καιρό και σαν εργαζόμενους και σαν δημότες αυτής της περιοχής και γι' αυτό το λόγο θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είχε έρθει εδώ μετά από ένα ουσιαστικό διάλογο μέσα από τα σωματεία εργαζομένων και τους κοινωνικούς φορείς και όχι μόνο μέσα από τη διαδικασία της επιτροπής διαβούλευσης, της οποίας ο ρόλος είναι ουσιαστικά να δημιουργηθεί μια ψευδαίσθηση κοινωνικής συναίνεσης, με ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης που έγινε από τους μελετητές και δε θα το κάνουμε αυτό γιατί τις απορρίπτουμε εξ' ολοκλήρου και εξ' αρχής. Δε θέλουμε να ρίξουμε καμία μομφή στις υπηρεσίες του Δήμου, ούτε στους μελετητές. Αυτοί την δουλειά τους έκαναν. Αυτές τις κατευθύνσεις τους έδωσε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτό τους ανέθεσε η δημοτική αρχή, αυτό μας παρουσίασαν σήμερα και ήταν μάλιστα και πολύ ξεκάθαροι. Το απορρίπτουμε επί της αρχής διότι έχει λάθος αφετηρία, διότι ξεκινάει από το γεγονός ότι αυτοί οι χώροι, το Στρατόπεδο Σολωμού, το Πεδίο Βολής Παντοκράτορα, οι άλλοι χώροι στην Πρέβεζα, θα χρησιμοποιηθούν όχι για τις ανάγκες του λαού της περιοχής και των δημοτών και των κατοίκων, αλλά για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Και απέναντι σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και το δημοτικό συμβούλιο και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά, γιατί μπορεί ο σχεδιασμός, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος να είναι μακροπρόθεσμος, αλλά η απόφαση που θα παρθεί σήμερα εδώ θα δεσμεύσει το Δήμο και τις επόμενες γεννεές για πολύ καιρό.

Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα τι ανάπτυξη θέλουμε για τη πόλη μας. Θέλουμε μια ανάπτυξη που θα κάνει την Πρέβεζα το Μπαλί του Αμβρακικού με πολυτελείς κατοικίες και πεντάστερα ξενοδοχεία που θα έρχονται οι πλούσιοι ανά το κόσμο και εργαζόμενους κακοπληρωμένους και παραέξω το λαό να πεινάει; Ή θέλουμε μια ανάπτυξη όπου αυτοί οι χώροι θα αποδοθούν στο λαό της περιοχής για πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν χωρίς κόστος χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα;

Να βάλουμε και κάποια ερωτήματα. Θα μπορούν οι γυναίκες μας να πάνε βόλτα τα παιδιά μας σε αυτούς τους χώρους;

Θα μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε να κάνουμε μπάνιο στις ακτές κάτω από αυτά τα ξενοδοχεία και τις κατοικίες;

Θα μπορούν οι αθλητικοί σύλλογοι να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Θα μπορούν οι σύλλογοι να κάνουν θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο που προβλέπεται στη μελέτη; θα μπορούμε να πηγαίνουμε βόλτα στα δάση που λένε ότι προστατεύουν οι μελετητές;

Θα μπορούμε…

Αν βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη μας θα μπορούμε! Μόνο που πλέον όσο βαθιά και να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες αυτές είναι άδειες πλέον και δε θα μπορούν πλέον ούτε οι εργαζόμενοι από άλλες περιοχές, ούτε οι εργαζόμενοι από ευρωπαϊκές χώρες να έρχονται σε αυτές τις κατοικίες. Αυτοί οι χώροι θα είναι αποκλεισμένοι. Θα υπάρχουν μπάρες. Ο λιμένας ήδη έχει αποκλειστεί στο ένα άκρο του με τη Μαρίνα, θα αποκλειστεί στο άλλο άκρο του. Μελλοντικά θα αποκλειστεί τελείως γιατί αυτή είναι και η κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπουμε δίπλα μας τι έχει γίνει στο λιμένα στον Αστακό, την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα. Θα βλέπουμε τη θάλασσα με τα κιάλια. Πρέπει όλοι μας να πάρουμε ευθύνη για την στάση μας. Εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες σαν σύλλογος εργαζομένων μαζί με τα άλλα σωματεία της περιοχής. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε και τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να συμπαρασταθεί, να έρθουν αυτοί οι χώροι στο Δήμο και στη συνέχεια να αποδοθούν στο λαό της περιοχής γιατί είναι λαϊκή περιουσία και μας ανήκουν”.