Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 16:39

Κώστας Κωτσαντής: “Στην Πάργα το καλοκαίρι όλοι έπαιρναν 400 και 500 ευρώ για 12ωρο και καμία υπερωρία - Αυτό το μοντέλο θέλετε και για την Πρέβεζα;”

Στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης γύρω από την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής Παντοκράτορα, το atpreveza.gr θα σας μεταφέρει αναλυτικά από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, τις απόψεις εκπροσώπων φορέων και δημοτικών συμβούλων, όπως αυτές εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο ενός άτυπου δημοσίου διαλόγου.

Ο γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής τόνισε:

Εμείς ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχουμε τοποθετηθεί από παλιά πάνω στο ζήτημα. Και πρόσφατα. Δεν άλλαξε η γνώμη μας. Ίσα-ίσα που με τη σημερινή κουβέντα, έγινε πιο ισχυρή σαν άποψη και αντίληψη. Η όλη κουβέντα και ο όλος διάλογος, είναι το... τυράκι στη φάκα για να έρθει ομαλά η ιδιωτικοποίηση των στρατοπέδων, όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης, ο τελικός επενδυτής.

Το πρώτο ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι δεν τους ανήκει. Είναι το ιδιοκτησιακό. Τα στρατόπεδα δεν ανήκουν σε κανένα Υπουργείο, ανήκουν στο λαό της Πρέβεζας. Είναι αδιαπραγμάτευτο. Αν το ξεκαθαρίσει αυτό ο Δήμος είναι βέβαιο ότι δε θα βάλει κανείς... πόδι στα στρατόπεδα. Για σκεφτείτε έναν επενδυτή που θέλει να δώσει εκατομμύρια ευρώ και έχει απέναντι το Δήμο. Θα τολμήσει κάποιος να έρθει; Το κάνουμε ξεκάθαρο. Τα στρατόπεδα ανήκουν στο λαό της Πρέβεζας και ο Δήμος δε δέχεται καμία κουβέντα σε αυτό.

Δεύτερον: Εδώ πρόκειται για αρχαιολογικούς χώρους. Άγιος Αντρέας, Άγιος Γεώργιος, Σολωμού, είναι βασικοί αρχαιολογικοί χώροι που μετά τη Νικόπολη αυτοί είναι. Η φυσιογνωμία της Πρέβεζας είναι αρχαιολογικοί χώροι. Πρέπει να τη διατηρήσουμε. Είμαστε τυχεροί για αυτούς τους χώρους. Ο Δήμος πρέπει να κατοχυρώσει το ρόλο του. Εδώ είναι δικοί μας χώροι και δεν τους διαπραγματευόμαστε.

Πρέπει επίσης να απαντήσουμε τι πόλη και τι ανάπτυξη θέλουμε. Θέλουμε πεντάστερα; Να το ξεκαθαρίσουμε. Όλη η παραλία να είναι πεντάστερα; Αυτό θέλουμε;

Πάσχουμε από αυτό;

Εμείς θέλουμε να κλείσει όλο το παραλιακό κομμάτι, όπως συνέβη στο κομμάτι με τη Μαρίνα; Να κλειστεί και το υπόλοιπο;

Στην Πάργα το καλοκαίρι, σας διαβεβαιώ ότι όλοι έπαιρναν 400 και 500 ευρώ για 12ωρο και καμία υπερωρία. Αυτό το μοντέλο θέλετε και για την Πρέβεζα; Εμείς όχι. Αυτό το μοντέλο δεν είναι για την πόλη μας. Δεν είναι ανάπτυξη αυτή για το λαό της Πρέβεζας. Είναι για κάποιους μεγαλοκαρχαρίες. Είναι για τα fund και τους ομίλους. Το καταλαβαίνω. Αλλά δεν είναι για τους δημότες.

Αυτό το ΕΣΧΑΣΕ είναι αίσχος! Για να ξέρουμε τι λέμε. Σου φέρνει ο άλλος ένα επενδυτικό σχέδιο που αλλάζει ότι ήξερες από το Σχέδιο Πόλης. Το κάνει και χειρότερο, ό,τι συμφέρει τον επενδυτή. Γιατί αυτό το νόημα έχει. Είναι εξυπηρέτηση και fast track διαδικασίες του επενδυτή. Αυτό θέλουμε; Είναι ό,τι χειρότερο τερατούργημα έφερε το μνημόνιο με την σφραγίδα των τελευταίων κυβερνήσεων, μηδενός εξαιρουμένης της σημερινής. Λαϊκή περιουσία τα στρατόπεδα για τις ανάγκες των κατοίκων. Σεβαστείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Χώροι για πράσινο, παιδικές χαρές και αθλητικοί χώροι για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η πρότασή μας”.