Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 18:32

Σοφία Ζαχαράκη: “Αήθης επίθεση από την Κυβέρνηση – Ξεχαρβαλωμένο πράγμα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό” (aud)

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη “φιλοξενήθηκε” στον... αέρα του Radio Preveza, στην εκπομπή “atpreveza on air” και μίλησε στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τσόγκα και Δημήτρη Πάτση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Για τη φρασεολογία Σαμαρά-Γεωργιάδη με αφορμή το σκάνδαλο Novartis που φτάνει στα όρια του σεξισμού και της αντιπαράθεσης πεζοδρομίου, η κα Ζαχαράκη σχολίασε:

“Επιλέγω ως άνθρωπος να μένω στην ουσία. Κάθε έκφραση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και στο περιβάλλον, που λέγεται. Υπάρχει μία αήθης επίθεση από την Κυβέρνηση. Προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τι συμβαίνει γύρω μας, στην κοινωνία, την οικονομία, στα θέματα δικαίου και ασφάλειας.

Επιλέγει μία σκευωρία, όπως αυτή με τη Novartis και εμπλέκει 10 πολιτικά πρόσωπα, 2 πρώην Πρωθυπουργούς και 8 πρώην Υπουργούς. Όταν κάποιος θεωρεί πως θίγεται η τιμή και η υπόληψή του μπορεί πολλά να πει. Προφανώς και είναι καλύτερα να αποφεύγονται φράσεις που προσβάλλουν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων και συγχρόνως να είναι οριακές, αλλά πολλές φορές το δίκιο τον πνίγει τον άνθρωπο. Καλό λοιπόν είναι να αξιολογείται κάθε φράση και στο συγκείμενο, στο οποίο λέγεται”.

Υπεραμύνθηκε των επιλογών των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν το 2015 και επισήμανε μεταξύ άλλων: “Φαίνεται από τις περιοδείες που κάνουμε ανά την Ελλάδα ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να εμπιστευτεί τη Νέα Δημοκρατία. Και να μας αξιολογεί σοβαρά. Χιλιάδες εμπειρογνώμονες έχουν αφιερώσει εθελοντικά το χρόνο, την ενέργεια και τη γνώση τους για να διαμορφώσουμε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα μειώσει τη φορολογία, θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια και θα μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων από 29% στο 20%. Είναι σημαντικές ελαφρύνσεις αυτές”.

Η κα Ζαχαράκη σχολίασε και τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές: “Είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές”, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι καθυστέρησε παραδειγματικά να διεθνοποιήσει το πρόβλημα στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, ενώ δεν “διάβασε” σωστά τις εξελίξεις μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία εναντίον του Ερντογάν.

Αναφορικά με το Σκοπιανό ζήτημα πρόσθεσε: “Αν μείνουμε μόνο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος. Για την Κυβέρνηση παλαιότερα δεν ''μετρούσε'' πάρα πολύ το ζήτημα του ονόματος. Να θυμίσω ότι τα μισά μέλη της πριν το 2008 έλεγαν ότι δεν τους πειράζει το όνομα Μακεδονία. Άρα κάθε χώρος έχει διαφορετική ευαισθησία πάνω σε αυτό.

Κάποιος πήγε με ενιαία γραμμή και μια... γροθιά το 2008 στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κι αυτός ήταν ο κ. Καραμανλής. Κι αυτή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Μαζί και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και όχι αυτό το... ξεχαρβαλωμένο πράγμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”. Τότε ήταν το ΒΕΤΟ η επιλογή μας”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη:

 

 

 

Πολυμέσα