Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 11:16

Μιλτιάδης Κλάπας: «Θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι που ωθούν τη δημοτική αρχή…»

Την παρακάτω δήλωση για το ζήτημα της αξιοποίησης των στρατοπέδων έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας και γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας:

«Το 2009 ως Δήμαρχος μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανέθεσα στο Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, μελέτη για την ανάπλαση των στρατοπέδων και τη διασύνδεσή τους.

Επικεφαλής καθηγητής ήταν ο Νίκος Μπελαβίλας.

Μετά από επίπονη εργασία και εξαντλητική διαβούλευση παρέδωσε στο Δήμο εξαιρετική εργασία. Αυτή την εργασία ο κ. Μπαϊλης αποκάλεσε ‘’έκθεση ιδεών’’.

Ομολογεί έτσι η δημοτική αρχή ότι:

σεβασμός των ιστορικών μνημείων της πόλης,

εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της που και αυτό ολοκληρώσαμε και παραλάβαμε το 2009 και είναι Νόμος του Κράτους,

διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου,

Ο δημόσιος χώρος και η ανάδειξή του,

είναι έννοιες που δεν την αφορούν.

Για τη στάση της αυτή θα κριθεί.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι που την ωθούν στην προσπάθεια ανατροπής του σχεδιασμού για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, την ανάδειξη μνημειακών συνόλων και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου.

Όσον αφορά τα περί ανάπτυξης που ψελλίζουν αμήχανα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνήθης αιτιολογία για κάθε περιβαλλοντική, πολεοδομική, πολιτιστική απρέπεια που επιχειρούν.

Αυτό επιχειρεί και το Master Plan για το στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής, που υποστήριξε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, παρά τις αντιδράσεις των φορέων, των συνδυασμών, της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης».