Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 10:52

Ντε και καλά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής στην Πρέβεζα...

Οι πρώτες “ριπές” από τον αθηναϊκό Τύπο είχαν ξεκινήσει το Φεβρουάριο με ένα δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” που ανέφερε ότι δε θα πρέπει να θεωρείται περίεργη μία συνεργασία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής στην Πρέβεζα. Το δημοσίευμα μάλιστα τόνιζε ότι έχει πέσει η πρόταση αυτή στο... τραπέζι του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για τις επερχόμενες εκλογές και έχει μάλιστα και τη σύμφωνη γνώμη του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα για να στηριχθεί πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο υπό τον πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, με αντάλλαγμα να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.

Τα “παρασκήνια” τέτοιου τύπου στις στήλες εντύπων ενισχύθηκαν μετά τη φράση του κου Μπάρκα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ πως “με το Κίνημα Αλλαγής είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν”, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- η πρόταση να στηριχθεί η υποψηφιότητα Ιωάννου από το ΣΥΡΙΖΑ “έπεσε τόσο επάνω στο τραπέζι, ώστε έπεσε από... κάτω”, όπως χαρακτηριστικά διαρρέουν.

Όπως προκύπτει από τον ρεπορτάζ, στο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε είδους συναλλαγή τέτοιου είδους, θεωρούν ότι όλη αυτή η φημολογία είναι μία προσπάθεια να “εγκλωβιστούν πολιτικά” και θα αναδείξουν υποψήφιο Δήμαρχο Αριστερό, μέσα από την προβλεπόμενη κομματική διαδικασία και πάνω σε μία βάση ευρείας πολιτικής συνεννόησης.

“Κεντρική γραμμή” άλλωστε του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές είναι “ναι” σε συνεργασίες με άτομα που προέρχονται από την Κεντροαριστερά, αλλά με πρόσωπα που θα έχουν μία ευρεία κοινωνική αποδοχή.

Νέα ενημέρωση - 12.50μ.μ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, μας ξεκαθάρισε πως διαψεύδει κατηγορηματικά με τη σειρά του τα παραπάνω σενάρια και μας παρέπεμψε στη συνέντευξή του στο Radio Preveza πριν από μερικές ημέρες (δείτε ΕΔΩ), όταν είχε αναφέρει:

“Εμείς θα κινηθούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο κόμμα μας, όπως κινούμαστε πάντα. Με δημοκρατικές διαδικασίες, με συζήτηση με τα μέλη μας, αλλά και την κοινωνία. Το 2014 ένα εξάμηνο πριν τις δημοτικές εκλογές είχαμε βγάλει ένα δημόσιο κείμενο και όποιος ήθελε το υπέγραφε ή όχι. Μπορούσε επίσης να διαμορφώσει το κείμενο, που ήταν μια προγραμματική συμφωνία της δημοτικής παράταξης με την κοινωνία. Εμείς έχουμε όργανα. Θα γίνει μία Κεντρική Επιτροπή μετά τις γιορτές, που θα έχει μοναδικό θέμα τις αυτοδιοιητικές εκλογές. Δε δίνουμε χρίσματα, έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν είναι ότι δε στηρίζουμε δημοτικές παρατάξεις. Πολιτικά χαρακτηριστικά έχουν και οι δημοτικές εκλογές. Δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσει αν θα υπάρχουν κεντροαριστερές συμμαχίες στην Πρέβεζα. Σε μία συνεδρίαση που κάναμε στην Πρέβεζα είχα εκφράσει την άποψή μου. Μπορεί να είναι σωστή, μπορεί και λάθος. Σημασία έχει το πολιτικό σχέδιο που προτείνει κάποιος στον κόσμο”.