Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:38

“Τα συχαρίκια” Νάστα σε Μπάρκα, Χαρίτση αποτελούν κυβερνητικό “κέρδος” στην αυτοδιοίκηση;

Εν' όψει των νέων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κυρίως οι “δεξιοί αυτοδιοικητικοί” έχουν σηκώσει την... παντιέρα της αντίστασης κατά της Κυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά ένας κατ' εξοχήν “γαλάζιος” Δήμαρχος, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας δε δίστασε σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος για την ένταξη του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου/ τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πάργας του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 892.116,76 ευρώ, να αναφέρει: “Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την κατανόηση και τη συμβολή τους, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα”.

Το φυσιολογικό βέβαια είναι να συνεργάζονται στενά οι αυτοδιοικητικοί με τους βουλευτές και τους Υπουργούς, ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης για το καλό ενός τόπου. Αλλά και οι... πέτρες ξέρουν πως τις τελευταίες δεκαετίες τα πράγματα στη χώρα δεν ήταν έτσι.

Άλλο πράγμα η αυτοδιοίκηση, άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή θα πει κάποιος! Σύμφωνοι!

Τα συνεχόμενα “συχαρίκια” όμως “γαλάζιων αυτοδιοικητικών” και η αγαστή συνεργασία που έχουν, παράγοντας έργο, με την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία, έχουν φέρει σε... κομματική αμηχανία τα κεντρικά στο Μοσχάτο... Μη ξεχνάμε και την πρόσφατη περίπτωση Καχριμάνη...

Και σίγουρα δεν είμαστε μπροστά σε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό...

 

Π.Τ.