Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 20:39

Ο «συντονισμός εργαζομένων-ανέργων –συνδικαλιστών» συμμετείχε στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο τη Κυριακή στις 13 Μάη στο ΑΚΤΙΟ (photo)

Ο «συντονισμός εργαζομένων-ανέργων και συνδικαλιστών» μαζί με φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετείχαν στο αντιπολεμικό–αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο τη Κυριακή 13/5 στο ΑΚΤΙΟ με κεντρικό σύνθημα : «Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων, για την Ειρήνη των λαών ενάντια στα ματωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων αρπακτικών».

Στο συλλαλητήριο καλούσαν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Λευκάδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής.

Το μπλοκ που συγκροτήθηκε (συντονισμού και φοιτητών) διαδήλωσε στους δρόμους της Λευκάδας και απαίτησε:

  • Έξοδο από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, για Ελλάδα και Τουρκία, κλείσιμο όλων των βάσεων.

  • Άμεση απόσυρση της Ελλάδας από τον επικίνδυνο άξονα με Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο.

  • Δραστική μείωση των πολεμικών δαπανών, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

  • Το απαραβίαστο των συνόρων για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες στα Βαλκάνια, ενάντια στην ιμπεριαλιστική, αστική και αιματοβαμμένη αλλαγή τους.

  • Μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό.

  • Όχι στους νέους εξοπλισμούς, δραστική μείωση των λεγόμενων αμυντικών δαπανών

  • Καμιά συμμετοχή και στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το Στρατό.

Τα μέλη του «συντονισμού εργαζομένων-ανέργων-συνδικαλιστών» θα πάρουν πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μόνιμου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ σε επίπεδο περιοχής αλλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για κοινό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό βηματισμό παρά τις υγειονομικές ζώνες «περιφρούρησης» του ΠΑΜΕ μέσα στη διαδήλωση και την άρνηση από τη μεριά των διοργανωτών για ολιγόλεπτο χαιρετισμό στο χώρο της συγκέντρωσης.

Τέλος ο «συντονισμός εργαζομένων-ανέργων –συνδικαλιστών» καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που θα πραγματοποιήσουν οι πρωτοβουλίες και οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων τη Παρασκευή

1 Ιούνη στις 6 μ.μ μπροστά στη Περιφέρεια Ιωαννίνων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ