Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 14:03

“Δεμένη” θεωρείται η κατασκευή της σύνδεσης Άκτιο-Αμβρακία από το Υπουργείο

Τη δική της “πύλη” στην Ιόνια Οδό αναμένεται να αποκτήσει το 2020 (θυμίζουμε πως το έργο ήταν να ολοκληρωθεί το 2013!), η Πρέβεζα μέσω της ολοκλήρωσης της οδικής σύνδεσης Άκτιο-Αμβρακία, η οποία αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία το 2020.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Mεταφορών με θέμα: «Προκλήσεις και στόχοι για τη Νέα Γενιά Έργων υπό το πρίσμα της θέσπισης του νέου Νομοθετικού Πλασίου για τα Δημόσια Έργα», τονίστηκαν τα παρακάτω:

“Ολοκληρώσαμε το σύνολο των αναγκαίων, αλλά ανύπαρκτων μελετών και προωθήσαμε το σύνολο των απαλλοτριώσεων για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου της Παραϊόνιας Οδού (οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία) και δώσαμε λύση στις διοικητικές διαδικασίες των τεσσάρων εργολαβιών του έργου χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο με σημαντικές αποζημιώσεις.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύθηκε πίστωση ποσού 150.000.000 € και ξεκίνησε η δημοπράτηση της εργολαβίας ολοκλήρωσης του πολύπαθου αυτού έργου”.