Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 16:43

Στην Πρέβεζα την ερχόμενη εβδομάδα ο Παύλος Γερουλάνος – Προσπάθεια να “υπερκεράσει” το Κίνημα Αλλαγής στην περιοχή;

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Πρέβεζα, ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, καλεσμένος στελεχών του Κινήματος στην Πρέβεζα, όπου θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με το Δήμαρχο Πρέβεζας και παραγωγικούς φορείς.

Ο κ. Γερουλάνος είναι εισηγητής της πρότασης “Αναγέννηση” - Μια νέα Σοσιαλιστική Πρόταση για την Απελευθέρωση του Έλληνα, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “The caller” με τίτλο “Δώστε φωνή στο ΠΑΣΟΚ τώρα” είχε εκφράσει δριμεία κριτική στη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Αν το ΚΙΝΑΛ είχε υιοθετήσει αυτήν τη λογική, είχε παραγάγει θέσεις με αιχμές που να απορρέουν από αυτό το όραμα και είχε εδραιώσει πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες για να αναδειχθούν άφθαρτα στελέχη από όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, θα μπορούσε να πείσει ότι αποτελεί συνέχεια μιας σημαντικής παράδοσης και να χτίσει πάνω σε αυτή. Έκανε ακριβώς το αντίθετο. Άλλαξε τα σύμβολα χωρίς να εξηγήσει τι κρατάει και τι αφήνει, φίμωσε το ΠΑΣΟΚ διότι ενοχλούσε τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι και διόρισε στελέχη για να βγαίνουν στην κοινωνία και να φωνάζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα λάθος».

Ενδεχομένως η επίσκεψη Γερουλάνου στην Πρέβεζα και άλλων “διαφωνούντων” σε άλλες περιοχές της χώρας, να είναι μία προσπάθεια “πολιτικού υπερκερασμού” του Κινήματος Αλλαγής και μίας επίδειξης δύναμης όσων θεωρούν πως το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι η “ναυαρχίδα” του συγκεκριμένου χώρου.

Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, τρίτος μεταξύ τεσσάρων αδελφιών. Πήγε σχολείο στην Αθήνα και στο Λονδίνο και στη συνέχεια σπούδασε Ιστορία στο Williams College της Μασαχουσέτης. To 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Sloan School of Management του Πανεπιστημίου MIT.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε για το Εργατικό Κόμμα της Αγγλίας και για τις τράπεζες Barkley’s και Alpha Finance.  Μεταξύ του πτυχίου του και των μεταπτυχιακών του σπουδών ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και δούλεψε ως οικονομικός διευθυντής της Photoelectron Corporation, νεοσύστατης εταιρίας υψηλής τεχνολογίας στη Βοστώνη.

Τελειώνοντας τις σπουδές του, επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να εξυγιάνει την οικογενειακή επιχείρηση (Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς) και για να το πετύχει επέλεξε να κάνει πρώτη επαγγελματική του έδρα το Ληξούρι. Αφού παντρεύτηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιοργάνωσης της εταιρίας εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Από το 1999 έως το 2004 εργάστηκε πρώτα ως ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών και μετά ως Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μετά τις εκλογές του 2004 και ως το 2006 εργάστηκε ως σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnder International.

Το Ιανουάριο του 2007 ανέλαβε διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, Γεωργίου Παπανδρέου, ως το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 2008. Από τον Μάρτιο του 2008 έως και τις εθνικές εκλογές του 2009 διετέλεσε Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος και ανέλαβε την επικοινωνιακή εκστρατεία των Ευρωεκλογών και των Εθνικών Εκλογών του 2009.

Στην Κυβέρνηση του 2009 ανέλαβε Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και έμεινε σε αυτήν τη θέση μέχρι τις εκλογές του 2012. Από τότε έχει επιστρέψει στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και έχει εκλεγεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στον ελεύθερο χρόνο του αφιερώνεται στο Μουσείο Μπενάκη και στην προσπάθεια που κάνει να δημιουργήσει δίκτυα φίλων στο εξωτερικό καθώς και στο ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ, μια ΜΚΟ που προσπαθεί να ενισχύσει δημόσια σχολεία που έχουν κτηριακές και υλικοτεχνικές ανάγκες.

Με τη σύζυγό του, Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, έχουν δύο κόρες, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.