Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Μαϊος 2018 01:19

«Πρόβα» κοινής αυτοδιοικητικής πλατφόρμας για «Συμμαχία Ηπειρωτών» και «Ήπειρο Ανατροπής» για να… χτυπηθεί ο Καχριμάνης;

Η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση και το νόμο «Κλεισθένη Ι», που προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία των περιφερειακών παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) και «Συμμαχία Ηπειρωτών» (στηρίζεται από την Κεντροαριστερά) και η κοινή συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των παρατάξεων Γιώργου Μπασιούκα και Γιώργου Ζάψα, «πυροδότησε» μία σεναριολογία, που κορυφώθηκε με δημοσιεύματα στον Τύπο των Ιωαννίνων περί μίας παράταξης που θα στηριχθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία με επικεφαλής τον κ. Ζάψα και θα συμμετέχει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Νερό στο μύλο» της σεναριολογίας έριξε και η πρόσφατη πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε ΕΔΩ), που κάνει λόγο για συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με μέλη και των δύο παρατάξεων, τα οποία μας μετέφεραν τα παρακάτω:

-Όντως από την παρουσία των δύο παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο είχε διαφανεί μία κοινή προσέγγιση σε ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου.

-Όντως οι δύο παρατάξεις νιώθουν πως είναι περισσότερα εκείνα που τους ενώνουν από εκείνα που τους χωρίζουν και υπάρχουν καλές προθέσεις.

-Την απόφαση για την εκδήλωση την πήραν σε τοπικό επίπεδο, χωρίς να φτάσει το ζήτημα σε κομματικούς μηχανισμούς.

-Εφ’ όσον υπάρξει κάποιου είδους προγραμματική συμφωνία, αυτή θα προκύψει έπειτα από συζήτηση και θα μπει σε… χαρτί για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα.

-Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιου είδους συνεργασία, ωστόσο υπάρχουν καλές προθέσεις που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε «πολιτικό γάμο» ή μία κοινή πολιτική πλατφόρμα, που όμως θα έχει και το «πράσινο φως» του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

-Εάν και εφ’ όσον υπάρξει κοινή αυτοδιοικητική κάθοδος των δύο παρατάξεων, θα επιλεγεί επικεφαλής μία προσωπικότητα που να μπορεί να αποτελέσει «αντίπαλο δέος» στον Αλέξανδρο Καχριμάνη, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες να τον κερδίσει.