Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 14:21

“Κληρώνει” για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πρέβεζας μέσα στο Σεπτέμβριο - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Μέσα στις επόμενες ημέρες και εντός του μηνός που διανύουμε -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, με θέμα τη στρατηγική της οργάνωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στο Δήμο Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πιθανότατα θα τεθούν τρεις εναλλακτικές (τυχαία η σειρά) στη στρατηγική του κόμματος στο Δήμο Πρέβεζας.

-Η πρώτη έχει κάνει να με την κατά βούληση συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, σε όποιο ψηφοδέλτιο επιθυμούν, αναγνωρίζοντας η Ο.Μ. την αδυναμία συγκρότησης ενός κομματικού ψηφοδελτίου που θα “χτυπήσει” τη νίκη στο Δήμο Πρέβεζας.

-Η δεύτερη έχει να κάνει με την συγκροτημένη κομματική στήριξη (περιλαμβάνεται και η συμμετοχή μελών σε αυτό) ενός ψηφοδελτίου που θα καταφέρει να επικρατήσει πολιτικά στο Δήμο Πρέβεζας και θα έχει “χτιστεί” και οργανωθεί στο πλαίσιο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όταν ανέφερε: “Το 2019 είναι χρονιά ιστορικών πολιτικών μαχών. Θα δώσουμε την μάχη στην Αυτοδιοίκηση με ανοιχτά, λαϊκά ψηφοδέλτια, ώστε να αναδείξουμε πρόσωπα και συλλογικότητες που μοιράζονται την αγωνία για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής-πολιτικής πλειοψηφίας για να εμπεδωθούν οι μεγάλες αλλαγές”.

Ένα ψηφοδέλτιο ευρύτερων δυνάμεων του “δημοκρατικού χώρου” που θα καταγράψει μία νίκη, στο πολιτικό πλαίσιο που επιθυμεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν γίνει μάλιστα ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές για το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

-Η τρίτη έχει να κάνει με την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενός αμιγώς κομματικού ψηφοδελτίου, για να γίνει και μία καταγραφή δυνάμεων.

Θυμίζουμε πάντως πως η εναλλακτική αυτή απέτυχε να φέρει μία αυτοδιοικητική νίκη το 2014 στην Πρέβεζα για το ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πρέβεζας στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υπερδιπλάσια, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω:

5.549 ψήφους, Ιούνιος του 2012 (βουλευτικές)

2.684, Μάιος 2014 (δημοτικές)

7.613 ψήφους, τον Ιανουάριο του 2015 (βουλευτικές).

Αφ' ενός αυτό αποδεικνύει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαιτερότητες και αφ' ετέρου ότι στο Δήμο Πρέβεζας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να “κεφαλοποιήσει” σε επίπεδο στελεχών και προσωπικοτήτων το πολιτικό πλεονέκτημα των βουλευτικών εκλογών.

Η συνεδρίαση πάντως της Ο.Μ. για τα αυτοδιοικητικά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλες οι παραπάνω λύσεις έχουν υποστηρικτές εντός της οργάνωσης.