Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:23

Σενάριο “ταινίας φαντασίας” η κάθοδος Μπάρκα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου – Το ρεπορτάζ για τις “πολιτικές ζυμώσεις”

“Στην Περιφέρεια Ηπείρου το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα της σημερινής υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη. Πολύ δύσκολα η κυρία Γεροβασίλη θα θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφια, γι’ αυτό και στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα άλλων εν ενεργεία βουλευτών, όπως του Κώστα Μπάρκα. Δυστοκία καταγράφεται στην ανεύρεση προσώπου από πλευράς Κινήματος Αλλαγής”. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και ρίχνει νερό στο... μύλο της σεναριολογίας για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Παρ' όλα αυτά το συγκεκριμένο σενάριο είναι βγαλμένο από “ταινία φαντασίας”, καθώς και ο ίδιος ο βουλευτής Πρέβεζας το πληροφορήθηκε από τα “Παραπολιτικά”.

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που “μετατίθεται” ο συγκεκριμένος βουλευτής μέσω σεναρίων μακριά από την εκλογική του Περιφέρεια, που στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξασφάλισε 6.424 ψήφους.

Την πρώτη φορά “μετατέθηκε” στη Β' Αθηνών, ένα σενάριο που διέψευσε και ο ίδιος, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος βουλευτής και πάλι στην Πρέβεζα.

Οι βασικές πολιτικές γραμμές στα αυτοδιοικητικά και στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι δύο για το ΣΥΡΙΖΑ:

-Συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει να εκλέξει Περιφερειάρχη με καλές πιθανότητες

-Συνεργασία αν είναι δυνατόν με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς (διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).


Η συνεργασία των παρατάξεων “Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών” συναντά εμπόδια εξ' Ιωαννίνων από το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη σε αυτή την υπόθεση, η οποία πάντως δε θα συμπεριλαμβάνει τον Κώστα Μπάρκα...