Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 13:22

“Ψήφος” εμπιστοσύνης σε Ζάψα από το ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Ηπείρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, η παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου, η “Ήπειρος Ανατροπής” αναμένεται να δώσει “πράσινο φως” στήριξης στον επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Ηπειρωτών” Γιώργο Ζάψα, ώστε να διεκδικήσει το θώκο του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων είχε διαφανεί εδώ και καιρό, τόσο από κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες, όσο και από την παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, ωστόσο φαίνεται πως πλέον θα επισημοποιηθεί.

Εκείνο πάντως που “σαμποτάρει” αυτή την προοπτική είναι το ΚΙΝ.ΑΛ. Ιωαννίνων, που πρότεινε να ηγηθεί ψηφοδελτίου τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, ενώ προτάθηκε και η υποψηφιότητα του Γιώργου Ζάψα.

Ανακατεύεται” πάντως αρκετά η... τράπουλα σε πολιτικό επίπεδο στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς αν αθροίσει κάποιος τα ποσοστά των δύο παρατάξεων (Ήπειρος Ανατροπής και Συμμαχία Ηπειρωτών) στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, φτάνουμε στο διόλου ευκαταφρόνητο 34,24%, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουμε υπ' όψη τις νέες παραμέτρους της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.