Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 15:39

“Αιχμές” Καχριμάνη για Σπίρτζη αναφορικά με τη σύνδεση της Πρέβεζας - Κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας

Προς υλοποίηση οδεύει η «Κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 480.000 ευρώ μετά την κατακύρωση της σύμβασης του αναδόχου του έργου («ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.»), όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση για την ασφάλεια όσων κινούνται από και προς την Φιλιππιάδα - Πρέβεζα μέσω της Ιόνιας Οδού. Επίσης, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει έτοιμη τη μελέτη της παράκαμψης Φιλιππιάδας, ενώ στις υπηρεσίες της παραδόθηκε η μελέτη του έργου βελτίωσης εισόδου Φιλιππιάδας από κόμβο Καμπής έως πόλη Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή της υπάρχουσας οδού, την επέκτασή της με αμφίδρομη προσθήκη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, την ανάπτυξη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης της οδού, καθώς και την επέκταση της υπάρχουσας γέφυρας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι απαλλοτριώσεις για την υλοποίηση του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Ηπείρου αναμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών για να προχωρήσει η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα. Δυστυχώς, παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από την Περιφέρεια μέσω του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 για να φτάσει το έργο τουλάχιστον μέχρι τη γέφυρα Καλογήρου, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου».