Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 12:13

Εντολή Σπίρτζη για υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή της παράκαμψης Φιλιππιάδας

Ως έμμεση απάντηση στο πρόσφατο σχόλιο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την παράκαμψη της Φιλιππιάδας (δείτε ΕΔΩ), θεωρείται η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την υπογραφή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση ανατέθηκε η αρμοδιότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης από το Υπουργείο στην Ειδική Υπηρεσία ∆ηµοσίων Έργων (ΕΥ∆Ε) της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών (με τη διευκρίνηση πως πείγει το έργο), για το έργο “Κατασκευή οδικού τµήµατος Παράκαµψης Φιλιππιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας µε την Ιόνια Οδό” της Περιφέρειας Ηπείρου, έπειτα από αίτημα που έχει υποβληθεί από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως “ξεκλειδώνει” άμεσα και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές το έργο, για το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επισημάνει: “Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει έτοιμη τη μελέτη της παράκαμψης Φιλιππιάδας, ενώ στις υπηρεσίες της παραδόθηκε η μελέτη του έργου βελτίωσης εισόδου Φιλιππιάδας από κόμβο Καμπής έως πόλη Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή της υπάρχουσας οδού, την επέκτασή της με αμφίδρομη προσθήκη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, την ανάπτυξη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης της οδού, καθώς και την επέκταση της υπάρχουσας γέφυρας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι απαλλοτριώσεις για την υλοποίηση του έργου”.