Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 16:09

“Ανακατεύεται” η... αυτοδιοικητική τράπουλα στο Δήμο Πάργας με την υποψηφιότητα Νάκια – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, μία υποψηφιότητα στον κεντροδεξιό χώρο έρχεται να “ταράξει” τα “αυτοδιοκητικά νερά” στο Δήμο Πάργας, εν' όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών. Ο λόγος για τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Φώτιο Νάκια, ο οποίος είναι οργανωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό και ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου για να κατέλθει στις εκλογές.

Όπως προκύπτει μάλιστα από το ρεπορτάζ έχει ήδη ζητήσει επισήμως τη στήριξη του κόμματός του, ενώ έχει ετεροπροταθεί και από άλλα στελέχη της ΝΔ στο Νομό, ειδικά από την περιοχή του Φαναρίου.

Ο κ. Νάκιας ωστόσο είτε εξασφαλίσει τη στήριξη είτε όχι της ΝΔ, θα είναι εκτός απροόπτου υποψήφιος για Δήμαρχος.

Αυτό βέβαια δεν αδυνατίζει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Αντώνη Νάστα, ο οποίος έχει προβάδισμα στο να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα των Μητσοτάκη-Αυγενάκη, οι νυν “γαλάζιοι Δήμαρχοι” έχουν ένα προβάδισμα.

Αναφορικά με τον Κεντροαριστερό χώρο (συμπεριλαμβάνονται και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δ.Ε. Φαναρίου), η νυν αυτοδιοικητική παράταξη έχει επικεφαλής τον κ. Νίκο Ζαχαριά, ο οποίος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο να είναι εκ νέου επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Στον αντίποδα, πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται, ούτε διαψεύδονται από τους εμπλεκόμενους- φέρουν τους πρώην Δημάρχους Θανάση Λιόλιο και Γιώργο Καούρη να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, μέσω συζητήσεων, ώστε να είναι και πάλι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Πάργας.

Αναφορικά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ Σωτήρης Γάκης, θεωρείται έμπειρος και ιδιαίτερα δραστήριος στα αυτοδιοικητικά και πιθανότατα θα είναι εκ νέου υποψήφιος.