Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 01:47

Τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης-"Πρέπει η εκκλησία να είναι αρωγός της πολιτείας και με τον τρόπο της η πολιτεία να είναι αρωγός της εκκλησίας"

Στις στενές σχέσεις κράτους και εκκλησίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

IMG 1173

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Πρέβεζα ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε εκτός προγράμματος τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και μίλησε με θερμά λόγια για το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, σημειώνοντας πως κράτος και εκκλησία μπορούν να βρουν νέα πεδία δημιουργικής συνεργασίας.

IMG 1154

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος έκανε δώρο στον κ. Μητσοτάκη μια εικόνα με τους Αγίους της Πρέβεζας και το λεύκωμα που δημιούργησε η Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια, λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “Είστε σε μια ιστορική Μητρόπολη, σας καλωσορίζουμε. Προσβλέπουμε στη συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας, εκπροσωπείτε έναν θεσμό αυτή τη στιγμή, είστε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλουμε λοιπόν τη συνεργασία, μπορούν να επιλυθούν θέματα, άλλωστε και η εκκλησία είναι ένας πυλώνας του έθνους και στήριξε τον ελληνισμό σε δύσκολα χρόνια και τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σας καλωσορίζω και εύχομαι υγεία και τα καλύτερα.”

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: “Σεβασμιότατε εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας υποδοχή. Μου δίνετε πάλι τη δυνατότητα να σας επισκεφτώ, αυτή τη φορά με άλλη ιδιότητα. Την προηγούμενη φορά είχα έρθει ως υποψήφιος Πρόεδρος, τώρα ως Πρόεδρος και ελπίζω να έρθω πάλι με άλλη ιδιότητα, αλλά αυτό αφορά τον ελληνικό λαό. Εγώ θέλω να σας συγχαρώ για το πλούσιο έργο σας, για το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα που έχετε αφήσει στην πόλη. Πράγματι πιστεύω στις στενές σχέσεις κράτους και εκκλησίας, όχι μόνο διότι η εκκλησία είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτού του τόπου και με την ίδια την εθνική μας συνείδηση αλλά και διότι πιστεύω ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ειδικά στο κοινωνικό πεδίο, πρέπει η εκκλησία να είναι αρωγός της πολιτείας και με τον τρόπο της η πολιτεία να είναι αρωγός της εκκλησίας. Να ανακαλύψουμε νέα πεδία δημιουργικής συνεργασίας, πάντα μέσα από το διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση και κυρίως τον αμοιβαίο σεβασμό, το σεβασμό στους διακριτούς ρόλους κράτους και εκκλησίας αλλά σεβασμό και στη μεγάλη προσφορά της ίδιας της ελληνικής εκκλησίας στην ιστορία αυτού του τόπου”.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την αρχαία Νικόπολη και το Μουσείο, ενώ μετά τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ, το Επιμελητήριο και τη μαρίνα στν Πρέβεζα και λίγο αργότερα πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία, παρουσία πολυπληθούς κοινού, για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερη ανάρτηση τις επόμενες ώρες.

IMG 1313

 DIM3237

 DIM3427

 DIM3489

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων