Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 13:20

Η αστεία ατάκα Μητσοτάκη για το Τζόκερ, η “σειρούλα” και η “βόμβα” για το συνταξιοδοτικό και τις εταιρείες...

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, δεν έλειψαν και περιστατικά με χιούμορ, αλλά και στιγμές αποκαλύψεων που θα συζητηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στην επίσκεψή του στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ, μιλώντας στους παριστάμενους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη “γουρλίδικη” -όπως είπε- τελευταία του επίσκεψη, όταν κάποιος υπερτυχερός στην Πρέβεζα κέρδισε 5.800.000 ευρώ στο Τζόκερ. Τόνισε βέβαια πως δεν πρέπει να αφήνονται τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά να συνοδεύονται και από σκληρή δουλειά.

Επίσης, πριν την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, συνάντησε έναν παλιό του γνώριμο από την εποχή που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία.

Τη “βόμβα” για το συνταξιοδοτικό πάντως ο Πρόεδρος της ΝΔ τη διατηρούσε για την ομιλία του, όταν τόνισε:

Είναι δίκαιο η ανταποδοτικότητα του συστήματος να γίνει πιο αναλογική. Όπως επίσης είναι σωστό για τα νέα παιδιά, για αυτούς που θα μπουν τώρα, για πρώτη φορά, στην αγορά εργασίας να δούμε την επικουρική τους ασφάλιση αλλιώς. Αυτό σημαίνει ότι πια όλες οι εισφορές τους θα μπαίνουν σε έναν ατομικό κουμπαρά, ο οποίος θα ανήκει στους ίδιους, θα τον διαχειρίζονται οι ίδιοι, θα τους συνοδεύει για όλη τους τη ζωή. Και ο λόγος που πρέπει να το κάνουμε αυτό είναι διότι αν ρωτήσετε τα νέα παιδιά που είναι σήμερα μαζί μας, αν πιστεύουν πραγματικά ότι θα πάρουν σύνταξη, θα σας πουν δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ σύνταξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε κίνητρο για να αποταμιεύσετε, ότι δεν πιστεύετε στο ίδιο το σύστημα και πρέπει με κάποιον τρόπο να σας δώσω ιδιοκτησία ενός μέρους των εισφορών σας, ώστε να ξέρετε ότι αυτός ο κουμπαράς είναι δικός σας, θα τον διαχειρίζονται ιδιωτικές ή  δημόσιες εταιρίες, πάντα με την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά θα έχετε μια εγγύηση ότι θα πάρετε σύνταξη κάποια στιγμή στο μέλλον. Διότι σήμερα αυτό είναι κάτι που κανείς νέος δυστυχώς δεν το πιστεύει. Έχουμε πολλές αλλαγές να κάνουμε μαζί φίλες και φίλοι. Με τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. θα τις κάνουμε όλοι μαζί”.