Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 15:48

Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας ο Βασίλης Γιάπρος-“Για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε την πόλη” (video)

Με το σύνθημα “για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε την πόλη” ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος  ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι της Κυριακής την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

IMG 2325

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Γιάπρος επισήμανε πως πρόκειται για ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που δημιουργήθηκε από νέες, υγιείς, δημιουργικές, κοινωνικές δυνάμεις του τόπου με στόχο να αλλάξει επιτέλους η πόλη και ο δήμος της Πρέβεζας.

Ο κ. Γιάπρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε χρόνια πολλά διότι σήμερα γιορτάζει η πόλη, είναι η εορτή της απελευθέρωσης και επειδή τις τελευταίες ημέρες έγινε μια αναφορά από τα τοπικά ΜΜΕ ότι μπορεί να υπάρχει μια σημειολογία σε σχέση με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, κοιτάξτε εμένα δεν μου αρέσει να κρύβομαι, όταν λέμε απελευθέρωση, βεβαίως παράλληλα με τη εορτή της απελευθέρωσης ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσδοκούμε να απελευθερωθούν νέες, υγιείς, δημιουργικές, κοινωνικές δυνάμεις του τόπου για να αλλάξει επιτέλους η πόλη. Και όταν χρησιμοποιώ τη λέξη πόλη, σαφώς αναφέρομαι στα πλαίσια ολόκληρου του Δήμου Πρέβεζας, το Ζάλογγο, τον Λούρο και την Πρέβεζα.

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, συναντήθηκαν οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι φόβοι, η λαχτάρα θα το έλεγα, για το τι πρέπει να γίνει για την πόλη, με πάρα πολλούς φίλους και συμπολίτες. Θα έλεγα ότι ήταν στο μέγιστο βαθμό της έντασης αυτή η εκπεφρασμένη αγωνία για το τί πρέπει να γίνει. Η πόλη δεν μπορεί να μένει άλλο στο σημείο που είναι, δεν μπορεί να μείνει πίσω, πρέπει να πάει μπροστά και αυτός ήταν και ο κυρίαρχος λόγος και παράγοντας που έδωσε την πρωτοβουλία να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με σκοπό να υλοποιήσει αυτά που είπα προηγουμένως, δηλαδή το να αλλάξουμε την πόλη.
Ξέρετε κι εγώ και όσοι είμαστε σε αυτή την κοινή γραμμή με την Πρέβεζα έχουμε μια ερωτική σχέση, θα την έλεγα μια σχέση πάθους. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ ζούμε, είμαστε μεγαλωμένοι με τις εικόνες και τις μυρωδιές της Κυανής Ακτής, του Παντοκράτορα, του Αγίου Θωμά, της παραλίας, της αγοράς, το Μονολίθι, το Κανάλι, το Λούρο. Είναι σχέσηε ερωτική, είναι σχέση πάθους και γι’ αυτό πήραμε και την απόφαση κάτι να αλλάξουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε η πόλη να γίνει καλύτερη.

Η πόλη πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα φιλική και προσιτή στο δημότη και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες. Σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αδιανόητο για μένα να μην μπορεί μέσα στη Λ. Ειρήνης μια μητέρα να μην μπορεί να περάσει με το καροτσάκι απέναντι. Θέλουμε λοιπόν μια φιλική και προσιτή πόλη και μια πράσινη πόλη! Αλλάζουν τα πράγματα, δεν μπορεί να μείνουν σταθερά. Βλέπουμε άλλες περιοχές γύρω μας να εκτοξεύονται στην κυριολεξία και εμείς μένουμε σταθεροί. Χρειάζεται λοιπόν όραμα, μεράκι, όρεξη και διάθεση για εργασία. Φιλική και προσιτή πόλη από τη μια μεριά, όρεξη για εργασία από νέους ανθρώπους, νέα παιδιά, να είναι ειδικοί και καταρτισμένοι σε αυτό που θα κάνουν και το λέω με απλά λόγια, μελέτη-χρηματοδότηση-έργο. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία, μελετούμε, χρηματοδοτούμε και εκτελούνται τα έργα. Εάν λοιπόν αυτά συνδυαστούν με αυτούς που θα τα τρέξουν αυτά, πιστεύω ότι θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας θα αναφέρω ένα ρητό που έχω κλέψει από  τον αγαπητό φίλο και κουμπάρο στη Θεσσαλονίκη, τον Δημήτρη Κούβελα, από ένα βιβλίο που έχει γράψει για τη Θεσσαλονίκη, Για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε την πόλη! Ελπίζω η προσπάθεια ξεκινά σήμερα και η οποία πιστεύω θα είναι μια προσπάθεια πανστρατιάς, θα στεφθεί με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της Πρέβεζας».

IMG 2294

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, ο κ. Γιάπρος τόνισε: «Εμένα δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θα ήταν τουλάχιστον εκ μέρους μου αφελές να κρύψω τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι, είναι γνωστό σε όλους, είμαι από 12 χρονών στο χώρο αυτό. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εκεί μιλάμε για κόμμα, μιλάμε για πολιτικό σχηματισμό κι εδώ μιλάμε για εκλογές για την πόλη μας, για τον τόπο μας. Εάν θα υπάρξει στήριξη από τον χώρο τον οποίο προέρχομαι, φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενη και θα έλεγα ότι θα ήταν και οξύμωρο ή και τραβηγμένο, ο χώρος από τον οποίο προέρχεσαι να μη σε στηρίξει. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη και να μην αλλάξουμε πόλη”.

IMG 2306

Απαντώντας στις φήμες που ήθελαν τον κ. Γεωργάκο να παίρνει το χρίσμα της ΝΔ στο δήμο ο κ. Γιάπρος απάντησε: “Δεν θα μου άρεσε να μπω σε λεπτομέρειες και στα ενδοπαρασκηνιακά που μπορεί να υπάρχουν στα κόμματα. Θα σας πω ευθέως, ο Νίκος Γεωργάκος είναι φίλος μου, είναι εξαίρετος επιστήμονας, καλός δημότης που αγαπάει και πονάει τον τόπο του και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι συστρατευμένος στον αγώνα της πανστρατιάς που θα δώσουμε για την Πρέβεζα”.

IMG 2347

Απαντώντας στην ερώτηση για το τί είναι αυτό που κρατάει την Πρέβεζα πίσω ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως υπάρχουν αρρωστημένες αγκυλώσεις σε αυτά τα θέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν εκλεγεί θα ψάξουν παντού για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθούν διάφορα έργα με χρηματοδοτικά προγράμματα , ενώ επισήμανε πως η μικροπολιτική της δεκαετίας του 60, η οποία είναι απαράδεκτη θα τελειώσει.

“Είναι απαράδεκτο να δαπανόνται τα περισσότερα χρήματα που έχουν να κάνουν με χαλίκι 3α και με άσφαλτο πάντοτε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Όχι, αυτά είναι κομμένα. Θα γίνονται οργανωμένα, προγραμματισμένα και εκεί που θα υπάρχει ανάγκη” τόνισε ο κ. Γιάπρος δηλώνοντας αποφασισμένος να συγκρουστεί για το καλό της πόλης.

Κλείνοντας ο κ. Γιάπρος απαντώντας σε ερώτηση για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους πολίτες της Πρέβεζας τόνισε: “να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, φρέσκα μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα.

Πολυμέσα