Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 14:33

Η υποψηφιότητα Γιάπρου ισχυροποιεί το ενδεχόμενο της “ανάκρουσης πρύμναν” για επίδοξους “μνηστήρες” του Δήμου Πρέβεζας – Το “ερωτηματικό” του ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο πως η επίσημη ανακοίνωση του Βασίλη Γιάπρου (δείτε ΕΔΩ), ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα “ταράξει τα νερά” και πιθανότατα θα προκαλέσει αλλαγές στη στρατηγική και το σχεδιασμό όσων επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι Πρέβεζας στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Ήδη από την Κυριακή ξεκίνησε μία σεναριολογία αναφορικά με το ποιος από όσους έχουν εκδηλώσει πρόθεση να διεκδικήσουν το Δήμο, ενδεχομένως και να “ανακρούσει πρύμναν”, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως εφ' όσον η υποψηφιότητα Γιάπρου εξασφαλίσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και συγκεντρώσει την πλειοψηφία όσων “αυτοπροσδιορίζονται” ως κεντροδεξιοί, η δεξαμενή ψήφων για όσους ήθελαν να αντλήσουν δύναμη και δυναμική από εκεί “μικραίνει”, έως και... εξατμίζεται.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως έχει γίνει επιστολή από τον κ. Γιάπρο προς την τοπική ΝΟΔΕ, η οποία και ζητά την στήριξη του κόμματος, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη των κ.κ. Μητσοτάκη-Αυγενάκη στην Πρέβεζα, η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος “έδειξε” προς τα “κεφάλια” της ΝΔ την υποψηφιότητα Γιάπρου ως καταλληλότερη.

Επιπροσθέτως ο κ. Γιάπρος με το πρόγραμμα θέσεων που θα καταθέσει για το Δήμο Πρέβεζας -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- θα στοχεύει και σε ευρύτερα target group ψηφοφόρων, πέραν των κεντροδεξιών, καθώς προτάσσει έννοιες όπως η τοπική ανάπτυξη με όρους, η προστασία του δημόσιου χώρου και του δημοσίου χρήματος, ο προγραμματισμός, το περιβάλλον.

Ενδεχομένως αυτό να μεταφραστεί και με υποψηφίους με διαφορετική πολιτική προσέγγιση από του ιδίου στο συνδυασμό του.

Από τη στιγμή επίσης που ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος επίσης είχε σοβαρές πιθανότητες να είναι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς παράταξης στην Πρέβεζα, ενημέρωσε το κόμμα του, πως θα συστρατευθεί με τον κ. Γιάπρο, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα ισχυροποιείται επιπλέον.

Στα “στρατόπεδο” των άλλων ενδιαφερομένων για τη Δημαρχία Πρέβεζας, το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον κ. Τάκη Παππά (επικεφαλής της ΑΣΥΠ), που έχει δηλώσει και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος. Ο κ. Παππάς μας ανέφερε ότι θεωρεί την υποψηφιότητά του ακόμη πιο ενισχυμένη μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε όσα δήλωσε δημόσια και θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος το δημαρχιακό θώκο, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ ενδεχομένως και να μη στηρίξει δημόσια κάποιον στο Δήμο Πρέβεζας.

IMG 1601

Στο “στρατόπεδο” του νυν Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη, προβληματίζει και συνεργάτες του το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε παραταξιακή συνεδρίαση της “Δημοτικής Συνεργασίας” (τουλάχιστον μέχρι το προηγούμενο Σάββατο), μετά και τις αποχωρήσεις που καταγράφηκαν. Ο ίδιος στο στενό του περιβάλλον έχει εκμυστηρευτεί πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος και θα ανανεώσει το συνδυασμό του κατά 60%, παρ' όλα αυτά χάνοντας ορισμένα “δεξιά ερείσματα”, στα οποία είχε στηριχθεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

1849335454421c2a42a6e05894add85a XL

Ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Πρέβεζας, και τονίζει ότι καλωσορίζει την υποψηφιότητα Γιάπρου, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, ενώ για το αν αλλάζει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα το σχεδιασμό του ή το ενδιαφέρον του για το Δήμο, μας απάντησε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.

IMG 1634

Αναφορικά με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Ροπόκη, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα είναι και αυτός υποψήφιος Δήμαρχος, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχουν διεργασίες συνεννόησης με την υποψηφιότητα του Βασίλη Γιάπρου, ώστε να συνταχθεί και αυτός στην προσπάθεια αυτή.

Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του Γιώργου Νίτσα, ενώ το ΚΚΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει τον ή την υποψήφιό-ά του για το Δήμο Πρέβεζας.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να στηρίξει μία υποψηφιότητα της Κεντροαριστεράς, τότε το “παιχνίδι στην αυτοδιοικητική σκακιέρα” θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον.

Σε περίπτωση που οργανώσει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο, απλώς και μόνο για να καταγράψει δυνάμεις, ενδιαφέρον θα έχει μόνο σε ποιον θα στραφούν και θα στηρίξουν οι ψηφοφόροι του στο δεύτερο γύρο, εφ' όσον βέβαια υπάρξει τέτοιος.