Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 12:09

Το απόλυτο αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για τις δημοτικές εκλογές... - Η “πόρτα”, η “σιγή ασυρμάτου” και το “Μπαϊλιστάν”

Συνεδρίασε την Τετάρτη το συντονιστικό όργανο της Ο.Μ. (Οργάνωση Μελών) του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, με θέμα τη συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πρέβεζας.

Συζήτηση, συζήτηση, συζήτηση, αλλά ουσιαστικά συμπεράσματα για τη στρατηγική και για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν κατέστη δυνατό να εξαχθούν, καθώς διατυπώθηκαν διαφωνίες, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρατηγική του κόμματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, πως πρέπει να περιοριστούν “διαρροές” προς τον Τύπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ηρεμία και η προσοχή των κινήσεων για την επιλογή του υποψηφίου.

Όπως είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες στο ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το ενδεχόμενο πολιτικού εγκλωβισμού για το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, στις δημοτικές εκλογές, είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Η προοπτική πλέον ενός ψηφοδελτίου με “κομματικό επικεφαλής”, μόνο και μόνο για να καταγράψει δυνάμεις, μοιάζει πλέον πιο πιθανή από ποτέ, καθώς τα πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν δεχθεί πρόταση να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου είτε έχουν αρνηθεί, είτε είναι στο στάδιο... σκέψεως, επομένως παραμένουν... εν δυνάμει υποψήφιοι.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες από τα πιο πεπειραμένα στελέχη του κόμματος στην Πρέβεζα, ώστε να υπάρξει κάποια λύση στο αδιέξοδο, εφ' όσον βέβαια υπάρχει ο χρόνος πλέον.

Ομάδα” μελών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επίσης πως θα πρέπει να εξεταστεί έστω και σε επίπεδο επαφών, η δυνατότητα εξέτασης μίας κοινής “πλατφόρμας” συνεννόησης με την παράταξη του νυν Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη, για τον οποίο άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει λόγο σε παλαιότερες συνεδριάσεις για “Μπαϊλιστάν”.

Η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Οργάνωση Μελών -και δεν έχει να κάνει μόνο με τα αυτοδιοικητικά- αποτυπώνει μία εικόνα“ασπόνδυλης” κομματικής οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο, η οποία βρίσκεται σε οργανωτική και ιδεολογικοπολιτική χαλαρότητα, φανερώνοντας ξεκάθαρη αδυναμία να παρέμβει πολιτικά σε τοπικό επίπεδο, να αφουγκραστεί και να συνταχθεί με τις κοινωνικές ανάγκες όσων πιστεύουν σε μία νέα πορεία για την Πρέβεζα, βασιζόμενη παράλληλα σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο.

Όπως άλλωστε είχε πει και ο Δρ. Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα: It’s the implementation, stupid! (= είναι η εφαρμογή, ανόητε).