Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 14:47

Συνωστισμός στη “δεξιά πολυκατοικία” για το Δήμο Ζηρού – Τα ονόματα που ζητούν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας...

Σε “αυτοδιοικητικούς ρυθμούς” έχει μπει η Νέα Δημοκρατία και στο Δήμο Ζηρού, σε ένα Δήμο όπου παραδοσιακά έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά (στις τελευταίες εκλογές πήρε ένα ποσοστό της τάξεως του 40%).

Μπορεί ο νυν Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής να προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και να είναι μέλος της, ωστόσο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τη στήριξη του κόμματος στο Δήμο Ζηρού είχε ο Δημήτρης Γιολδάσης, η παράταξη του οποίου αποτέλεσε τη μείζονα αντιπολίτευση.

Κατά συνέπεια ο νυν Δήμαρχος δεν εντάσσεται στην κατηγορία των Δημάρχων εκείνων, που στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί με τη “σημαία” της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να λάβει de facto εκ νέου τη στήριξή της, όπως έχει ανακοινώσει και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Αυγενάκης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν μπορεί να λάβει τη στήριξη της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ εγγράφως επιστολή στην τοπική ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας, με την οποία ζητούν τη στήριξη του κόμματος, ώστε να κατέλθουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Ζηρού, έχουν ζητήσει ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ζυγούρης και ο αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Βησσαρίων Βέργος.

Απομένει να αποσαφηνιστεί η κεντρική γραμμή που θα χαράξει η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τους “μικρούς δήμους”, αν δηλαδή δημόσια και επίσημα θα δώσει κάποια στήριξη.