Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:58

Σήφης Στύλος: “Δε θέλω να αφήσω τη μία πέτρα πάνω στην άλλη, θέλω να τις γυρνάω” - Συντάσσεται με το Γιώργο Νίτσα και την “Ανάπτυξη Τώρα”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα γραφεία της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας, στην οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα με το συνδυασμό του, του ιδιοκτήτη της επιχείρησης “Stylos Irrigation”, Ιωσήφ Στύλου, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Νίτσας ανέφερε αρχικά: “Ο Ιωσήφ Στύλος μας έκανε την τιμή να συμμετέχει για άλλη μια φορά με την “Ανάπτυξη Τώρα” και επισήμανε: “Ο Σήφης ο Στύλος θεωρώ ότι προσδίδει μεγάλη δυναμική στο συνδυασμό μας. Είναι ένας άνθρωπους που ακούει τα προβλήματα των επαγγελματιών, μέσα από την επιχείρησή του.

Θεωρώ ότι με αυτή την παρουσίαση κλείνει ένας πρώτος κύκλος των πρώτων πέντε ατόμων. Θα κάνουμε ένα κύκλο συναντήσεων με κάποιους φορείς και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε τον δεύτερο κύκλο παρουσιάσεων υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων”.

IMG 9655

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Στύλος, ο οποίος υποστήριξε:

Είμαι μαζί με την “Ανάπτυξη Τώρα” εδώ και 8 χρόνια. Είμαι από την πρώτη ημέρα μαζί. Πίστεψα σε αυτή την ομάδα και πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Είναι μία ανεξάρτητη κίνηση, με ανθρώπους νέους, που αγωνιούν για την πόλη.

Έχουμε πρόγραμμα από την πρώτη μέρα και πιστεύω ότι πρέπει κάτι να αλλάξουμε στην πόλη επειγόντως. Είμαστε στο τέρμα. Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα που ασχολούμαι βρίσκεται σε απελπισία. Είναι αυτό που λέω ότι ο πεθαμένος δε διαπραγματεύεται. Υπάρχει μια ανοδική κίνηση στον τουρισμό εξαιτίας κάποιων σωστών επαγγελματιών αλλά δεν βλέπω κάτι να γίνεται με πρόγραμμα. Είμαστε η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που δεν έχουμε ονομασία προέλευσης στα προϊόντα μας. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, θα δώσουμε και την ψυχή μας, ακομμάτιστα» και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι με το πρόγραμμά μας θα μπορέσουμε ως Δήμος να βγούμε από το τέλμα, από το οποίο είμαστε αυτή τη στιγμή. Έχουμε έτοιμο το πρόγραμμά μας. Δεν ξεκινάμε τώρα” και τόνισε για τη δραστηριότητα που μπορεί να αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα:

Μπορεί να δημιουργηθεί μία ομάδα παραγωγών υγιής. Με άτομα που υπάρχουν στην Πρέβεζα. Να ξεκαθαρίσει και το τοπίο για το ποιοι είναι αγρότες και ποιοι δεν είναι. Μια υγιής ομάδα παραγωγών ή συνεταιρισμός, με την αρωγή και του Δήμου, θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά, να πείσει τους παραγωγούς. Να οργανωθούν αυτοί οι άνθρωποι και να προχωρήσουν μπροστά. Ο καθένας μόνος του είναι έρμαιο των εμπόρων”.

IMG 9662

Παράλληλα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Ανάπτυξη Τώρα” είπε για τα κίνητρά του να κατέλθει στα αυτοδιοικητικά: “Κίνητρό μου είναι η διάθεση να βοηθήσω όπου μπορώ τον απλό κόσμο. Στον πρωτογενή τομέα που τον ξέρω καλά. Τίποτα άλλο. Και η πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό για τον τόπο. Είμαι από τους ανθρώπους που δε θέλουν να αφήσουν τη μία πέτρα πάνω στην άλλη. Θέλω να τις γυρνάω”.

IMG 9658

Ο κ. Νίτσας από την πλευρά του εξήγησε πως το πρόγραμμα που έχει καταθέσει η «Ανάπτυξη Τώρα» επικαιροποιείται κάθε μέρα με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όλα τα παιδιά που έχουν μεταναστεύσει το τελευταίο διάστημα, ενώ ειδικά για τον πρωτογενή τομέα η παράταξή του έχει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Αγροτική (Λαϊκή) Αγορά και τη δημιουργία της, ο κ. Νίτσας ανέφερε: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια λαϊκή αγορά τοπικών προϊόντων ώστε ο κάθε Πρεβεζάνος να μπορεί να προμηθεύεται από τον παραγωγό απευθείας τα τοπικά προϊόντα και εκεί να προχωρούσαμε σε ένα εκθετήριο τοπικών προϊόντων, αυτό είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς πολλά πράγματα ξεφύγανε στην πορεία, ίσως μέσα από την αγωνία των παραγωγών να προωθήσουν προϊόντα με άλλο τρόπο. Η «Ανάπτυξη Τώρα» δεν πρότεινε κάποια πράγματα καθαρά για το κέρδος, πιστεύουμε στο μακροπρόθεσμος κέρδος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και θα έδινε άλλη διάσταση. Άρα είμαστε υπέρ μιας άλλης σύνθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ακυρώσουμε μια λαϊκή αγορά με τη μορφή που βλέπουμε σήμερα».