Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 01:22

Αινιγματική παρέμβαση Πιπιλίδη ζητώντας (;) εμμέσως “χρίσμα” για τον Μπαϊλη παρουσία Χριστοδουλάκη (photo)

Περίεργα πράγματα συνέβησαν στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής στην Πρέβεζα, το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την επίσκεψη του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Και δεν ήταν η πολύωρη αναμονή (η εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας, που θύμισε σε πολλούς την... ώρα ΠΑΣΟΚ), ούτε φυσικά η αξιοσημείωτη και αρκετά μαζική σε σχέση με όσα είχαν καταγραφεί την τελευταία πενταετία προσέλευση φίλων του ΚΙΝ.ΑΛ.

Λίγο πριν λήξει η εκδήλωση το λόγο ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας, Λάζαρος Πιπιλίδης, ο οποίος αφού πρώτα καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου κου Μπαϊλη, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Πιπιλίδη- είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ανέφερε με στόμφο ότι στις επόμενες εκλογές ο Δήμος Πρέβεζας θα είναι και πάλι στο ΚΙΝ.ΑΛ. Όλα αυτά μπροστά στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεόφιλο Κετίκογλου, ο οποίος λίγη ώρα πριν ξεκαθάριζε στους δημοσιογράφους ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έχει αποφασίσει στο Δήμο Πρέβεζας ποιον θα στηρίξει, από τη στιγμή που και ο Βαγγέλης Ροπόκης θέλει να κατέλθει ως επικεφαλής συνδυασμού στις εκλογές.

Η παρέμβαση Πιπιλίδη κρίνεται ως αινιγματική, καθώς μπαίνουν τα παρακάτω ερωτήματα:

-Προσπάθησε να εκμαιεύσει σε δημόσιο ακροατήριο ένα “χρίσμα” από το ΚΙΝ.ΑΛ. υπέρ του Χρήστου Μπαϊλη;

-Η παράταξη Μπαϊλη επιθυμεί επίσημα τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. την ώρα που ο ίδιος ο Δήμαρχος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του περί ανεξαρτησίας;

Όταν πάντως ο κ. Πιπιλίδης αναφέρθηκε στο καλωσόρισμα του κου Μπαϊλη από το ακροατήριο ακούγονταν σχόλια όπως: “Γιατί δεν έρχεται ο ίδιος να μας τα πει;”, “Πού ήταν τα τελευταία 5 χρόνια;” κ.ο.κ.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Μπαϊλης αν και στηριζόμενος σε παλαιές εκλογικές αναμετρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παραστεί σε καμία πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ. αν και έχει προσκληθεί, σε αντίθεση με τους κ.κ. Πιπιλίδη, Κορωναίο, Ροπόκη (πριν ανεξαρτητοποιηθεί) και άλλους της παράταξής του. Και το γεγονός της απουσίας του κου Μπαϊλη έχει σχολιαστεί αρνητικότατα από τους παρόντες φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Πρέβεζα στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.