Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 13:50

Λαϊκή αντιπολίτευση ακόμη και από θέση διοίκησης... - Παρουσίασε υποψηφίους Δημάρχους στο Ν. Πρέβεζας και υποψήφιο Περιφερειάρχη το ΚΚΕ (pics)

Τους υποψηφίους Δημάρχους με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στους τρεις Δήμους του Ν. Πρέβεζας και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου με τη Λ.Σ. παρουσίασε-ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Πρέβεζα, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

IMG 0062

Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας θα είναι ο νυν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας Σταύρος Αμάραντος (Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας),

IMG 0065

υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος με τη Λ.Σ., Μενέλαος Γείτονας (εκπαιδευτικός) και

IMG 0068

υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Πάργας με τη Λ.Σ. Πέτρος Δέσκας (εκπαιδευτικός).

IMG 0794

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, θα είναι ο Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και το Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Ε.Π. Ηπείρου –Κέρκυρας, Λευκάδας του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος στην μακροσκελή τοποθέτησή του περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με βάση και τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας και στάθηκε στην επιμονή και τη διεκδικητικότητα που επέδειξαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι σε Δήμους και Περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλα τα λαϊκά προβλήματα, με κέντρο βάρους τη σωστή οργάνωση των σχολείων, τη μείωση των τελών, τα αντιπλημμυρικά έργα, την αντισεισμική θωράκιση κ.ο.κ.

IMG 0057

Άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, ως εκφραστή μίας πολιτικής που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Περιφέρεια Ηπείρου και τόνισε πως ακόμη και στις περιπτώσεις που το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση θα μπορέσουν να πάρουν τη δημοτική αρχή, θα πρέπει να λειτουργούν ως Λαϊκή Αντιπολίτευση ακόμη και από θέση διοίκησης, για να στηριχθούν τα λαϊκά συμφέροντα και οι απαιτήσεις.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σταύρος Αμάραντος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα του δημόσιου χώρου και του ξεπουλήματος σε ντόπιους και μη επιχειρηματίες, αναφερόμενος στο λιμάνι και τα εκεί ζητήματα που έχει θέσει στο δημοτικό συμβούλιο, στην αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής και στο θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Έκλεισε μάλιστα τη σύντομη ομιλία του με τη φράση του Έγκελς: “Ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας”.

IMG 0047

Ο Μενέλαος Γείτονας με τη σειρά του έκανε λόγο για το “εργολαβικό πάρτι” που στήθηκε στο Δήμο Ζηρού, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο “μοιράζεται η πίτα των έργων” από τους Δημάρχους, εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Ο Πέτρος Δέσκας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την τιμή που του κάνει και υποσχέθηκε μαχητική αντιπολίτευση στο Δήμο Πάργας.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τους παριστάμενους.

 

Έκθεση εικόνων