Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 13:20

“Κλειδώνει” ψηφοδέλτιο με “κομματικό επικεφαλής” για το ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πρέβεζας – Όλα τα δεδομένα

Σε “τροχιά” εκλογικής αναμέτρησης μπαίνουν σιγά-σιγά τα επιτελεία των κομμάτων και στο Δήμο Πρέβεζας, σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές. Είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ), πως η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας “τρέχει” τις διαδικασίες για να ανακοινώσει άμεσα τον υποψήφιό της πριν το 2019.

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα, κάτι που φανερώνει την πολιτική δυστοκία, στην οποία έχει περιέλθει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, στο να μπει δυναμικά στην πρόκληση της διεκδίκησης της νίκης στο Δήμο Πρέβεζας με λογική συνεργατικών και ευρύτερων σχημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, προκύπτει πως του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας στο Δήμο Πρέβεζας (ενδεχομένως η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει και όνομα) θα τεθεί ένα κομματικό στέλεχος, με πληροφορίες να κάνουν λόγο είτε για έναν έμπειρο στα αυτοδιοικητικά, όπως ο δικηγόρος Δημήτρης Κωνής, είτε για το συντονιστή της Ο.Μ. Πρέβεζας, Ευκλείδη Φονταρά, ενώ “πόντους” θα μπορούσε να κερδίσει και ένα στέλεχος με αποδοχή στον κλάδο δουλειάς του, όπως ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Λελοβίτης.

Όλα τα παραπάνω βέβαια σε επίπεδο σεναρίων, μιας και η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το αρμόδιο όργανο και πιθανότατα θα λάβει τις αποφάσεις της στις αρχές του 2019, σε συνεννόηση και με τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπάρκα.

 

Το σενάριο του τοπικού... think-tank

 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε και ένα διαφορετικό πολιτικό σενάριο. Αυτό της συνεργασίας με έναν όμιλο ανθρώπων που διατηρούν προβληματισμούς για τα αυτοδιοικητικά και σχεδιάζει μία παμπρεβεζάνικη αυτοδιοικητική προσπάθεια... από τα κάτω, κινούμενη στα όρια του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας δε φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν προνομιακή συνομιλητή το συγκεκριμένο... think-tank και πιθανότατα θα οργανώσουν αυτόνομα την εκλογική τους κάθοδο.

 

Το σενάριο της “αριστερής συνεργασίας” που... ναυάγησε

 

Υπήρξε -σύμφωνα με πληροφορίες- και ένα -αν μη τι άλλο- αξιοπερίεργο πλαίσιο συζήτησης ανάμεσα σε άτομα που μιλούσαν εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης και άτομα που μιλούσαν εκ μέρους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τυχόν συνεργατική κάθοδο στα αυτοδιοικητικά. Κάτι τέτοιο εκ προοιμίου ήταν δύσκολο και όποια συζήτηση “κόπηκε” δια ροπάλου...

Το ΚΚΕ άλλωστε ανακοίνωση το πολιτικό στίγμα καθόδου του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.