Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 11:24

Η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» στην πόλη της Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Ήπειρος Όλον”:

“Η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ" και ο επικεφαλής της Δημήτρης Δημητρίου, στα πλαίσια συναντήσεων ανά την Περιφέρεια Ηπείρου, βρέθηκε το Σάββατο 05/01/2019 στην πόλη της Πρέβεζας όπου πραγματοποίησε τις κάτωθι επισκέψεις:

  • Επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μπούρη και μέλη του Δ.Σ. συζητώντας γύρω από θέματα ανάπτυξης του επιχειρηματικού τομέα του Νομού Πρέβεζας. Ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις ενέργειες του Επιμελητηρίου που αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και για τους τρόπους με τους οποίους η Περιφερειακή αρχή μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.
    Στη συνέχεια, το Επιμελητήριο Πρέβεζας απένειμε στον Κο Δημητρίου τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσπάθεια του για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ήπειρο αλλά και την εξαιρετική συνεργασία του, ως Πρόεδρος και μέλος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

 20190105 121458

  • Επίσκεψη στον Σύλλογο ΑΜΕΑ "Η ΕΛΠΙΔΑ", όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. Ενημερώθηκε για την δράση και τις ανάγκες του συλλόγου, ο οποίος ασκεί ουσιαστικό έργο και εκπροσωπεί επάξια τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες που κατοικούν στην πόλη της Πρέβεζας και στις γύρω περιοχές. Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε:

"Είναι υποχρέωση και καθήκον της πολιτείας και των πολιτικών αρχών του τόπου, να στέκονται δίπλα σε συλλόγους όπως ο σύλλογος ΑΜΕΑ "Η ΕΛΠΙΔΑ" και να τους υποστηρίζουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε να εξελίσσονται, να βελτιώνουν το παρεχόμενο έργο τους και να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους. Εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφερειακή Παράταξη, τασσόμαστε στο πλευρό τους και τους θεωρούμε ισάξιους συνομιλητές μας σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, καθώς η ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελεί βασική μας αρχή."

  • Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Δημόπουλο. Εκεί συζητήθηκαν θέματα για την απασχόληση και την ανεργία που μαστίζουν την Π.Ε. Πρέβεζας καθώς επίσης και σχετικά με τις ανάγκες ενίσχυσης του κυριότερου “προϊόντος” της περιοχής, τον Τουρισμό. Σχετικά, ο κ. Δημητρίου δήλωσε:

 20190105 121700

«Ο νομός Πρέβεζας αποτελεί έναν από τους πιο παραμελημένους Νομούς της χώρας μας. Πρόκειται για μια περιοχή αποκλεισμένη από τις βασικούς οδικούς άξονες που συνδέουν την Περιφέρεια της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα και με επίπεδα ανεργίας πολύ υψηλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Νομούς, ειδικά μεταξύ των νέων. Το παράδοξο, δε, είναι ότι ενώ η Πρέβεζα θα μπορούσε να υποδέχεται τουρισμό υψηλού επιπέδου, αυξάνοντας έτσι όχι μόνο τον αριθμό των επισκεπτών αλλά και την ποιότητά τους καθώς και τον πλούτο της περιοχής, παραμένει παγιδευμένη σε μια ατελέσφορη και αλλοπρόσαλλη τουριστική μη-στρατηγική της νυν Περιφερειακής Αρχής η οποία, νομοτελειακά, οδηγεί στην απαξίωση της φυσικής ομορφιάς, του θαλάσσιου πλούτου αλλά και των τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή. Η ανεργία δεν καταπολεμάται με επιδοτήσεις ούτε με βραχύβιες συμβάσεις αλλά με επιχειρηματική ανάπτυξη και συνεχή υποστήριξη της, κάτι που η παρούσα Περιφερειακή Αρχή δεν φαίνεται να έχει καταλάβει.

20190105 125711

Η Πρέβεζα είναι μια κλασσική περίπτωση περιοχής που «έχει και το όνομα, έχει και τη χάρη». Πρέπει, λοιπόν, να δημιουργηθεί ένα σοβαρό στρατηγικό σχέδιο για την σταδιακή βελτίωση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών ώστε το όνομα αυτό γίνει ισχυρό, να υποστηριχθεί και να αναδειχθεί παγκόσμια. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε μια αειφόρο ανάπτυξη στην περιοχή και, ταυτόχρονα, να συνδράμουμε και στην ανάπτυξη όλων των άλλων επιχειρηματικών τομέων.

Η ενδυνάμωση και η ανασυγκρότηση του Νομού Πρέβεζας αποτελεί βασική προτεραιότητα της παράταξης “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ”.

Στην συνέχεια της επίσκεψης τους, ο κ. Δημητρίου και οι Συνεργάτες του περπάτησαν στην πόλη και την αγορά της Πρέβεζας όπου συνομίλησαν με πλήθος κόσμου και ντόπιων επιχειρηματιών.

 20190105 135917

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Δημήτρης Δημητρίου”.