Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 15:59

Από το αδιέξοδο στον... πολλαπλασιασμό υποψηφίων Δημάρχων Πρέβεζας στο ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

“Φαίνεται” πως η αυτοδιοικητική... τράπουλα στο ΣΥΡΙΖΑ, από το σημείο που είχε... ξεμείνει από χαρτιά, έχει περάσει στο σημείο που πάει για “καρέ ρηγάδων”. Κι αυτό γιατί από το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο της μη εύρεσης υποψηφίων Δημάρχων στο Δήμο Πρέβεζας, η Οργάνωση Μελών κατέληξε σε δύο υποψηφιότητες, οι οποίες έγιναν τελικώς... 4 και μάλιστα και με τους 4 υποψήφιους επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να “ριχθούν στη μάχη”.

Ειδικότερα στις 23 Ιανουαρίου 2019 η συνέλευση της Ο.Μ. του κόμματος στην Πρέβεζα κατέληξε στις παρακάτω δύο υποψηφιότητες και όρισε και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ώστε να γίνει η τελική επιλογή.

Προτάθηκαν:

  • Ο Περιφερειακός σύμβουλος και δικηγόρος Δημήτρης Κωνής, ο οποίος στις περιφερειακές εκλογές στην Πρέβεζα είχε συγκεντρώσει ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων.

  • Ο Μηχανολόγος-Μηχανικός και συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Ευκλείδης Φονταράς.

Στη διαδικασία προβλεπόταν να γίνει συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, ώστε να υπάρξει και εισήγηση προς τη Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία, η οποία θα συνεδρίαζε το Σάββατο.

Η συνεδρίαση (του συντονιστικού) πραγματοποιήθηκε, ωστόσο “λευκό καπνός” δε βγήκε. Τουναντίον, καθώς “κύλησε” κι άλλο... πολιτικό νερό στο “αυλάκι” της επικείμενης αναμέτρησης στη συνεδρίαση της ΔΡΣ, που θα διεξαχθεί τελικώς τη Δευτέρα και επιπλέον προστέθηκαν ακόμη δύο υποψήφιοι για επικεφαλής.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον σκηνοθέτη-σεναριογράφο Κυριάκο Κοτσίνη, με σπουδές Μηχανικού Υποδομής Έργων Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δίπλωμα Θεατρικών και Κιν/κών Σπουδών και Master στην Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, ο οποίος έχει θέσει εδώ και μήνες τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος.

Ο κ. Κοτσίνης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη ΑΣΥΠ, με επικεφαλής τον Τάκη Παππά, ο οποίος ήταν η “δεξιά” υποψηφιότητα στο Δήμο Πρέβεζας. Ήταν δηλαδή υποψήφιος με την παράταξη που στήριζε η Νέα Δημοκρατία στην Πρέβεζα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το δικηγόρο Γιώργο Γιαννάκη και αποτελεί ίσως το “όνομα-έκπληξη”. Ο κ. Γιαννάκης είναι εξωκομματική υποψηφιότητα και θεωρούν ορισμένοι στην Ο.Μ. ότι μπορεί να συσπειρώσει ένα ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο στην Πρέβεζα.

Από 'δω και πέρα θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία.

Θα επιδιωχθεί μέσω διαβουλεύσεων και με τους 4 υποψηφίους, να υπάρξει ένας κοινός τόπος και να οριστεί ένας υποψήφιος, ώστε να αποφευχθεί η τελική ψηφοφορία εντός της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, που ενδεχομένως και να αναδείξει πολιτικές αντιθέσεις εντός της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας ή της ΔΡΣ.

Αν δεν υπάρξει “κοινή πρόταση”, τότε θα υπάρξει διαδικασία ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες “τριβές” τύπου... 2014, για το ποιος θα έχει το “πάνω χέρι” στην οργάνωση έχουν αφήσει “σημάδια” στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζα και δεν αποκλείεται να αναβιώσουν επ' αφορμής της επιλογής προσώπου για υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας.

Τέτοια αντιμετώπιση όμως ενδεχομένως να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε επιλογές με λανθασμένα πολιτικά κριτήρια...