Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 13:26

Ζάψας από την Πρέβεζα: “Δεν έχουμε εξαρτήσεις – Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χωρίς ανταλλάγματα” - Παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους (vid)

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, όπου παρουσίασε και τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους στο Νομό Πρέβεζας.

Πρόκειται για το γεωπόνο-μελετητή Θεόδωρο Κορωναίο, τη δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω Χριστίνα Κριτσιμά, το μηχανικό Γιώργο Μπεζεβέγκη και τον οικονομικοτεχνικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσούτση.

Στη σύντομη εισαγωγή του ο κ. Ζάψας είπε:

 IMG 8540

“Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της παράταξης το “Κοινό των Ηπειρωτών” από την Πρέβεζα, τον τόπο καταγωγής και πολιτικής μου αφετηρίας, ως νομαρχιακός σύμβουλος και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα οι παρουσιάσεις των υπολοίπων που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με στόχο να διοικήσουμε την Περιφέρειά μας. Η αυτοδιοικητική μας εμπειρία και η κοινωνικοπολιτική διαδρομή των στελεχών της παράταξης είναι τα εχέγγυα για να πειστούν οι Ηπειρώτες ότι αποτελούμε μία υπεύθυνη και σοβαρή επιλογή για την επόμενη τετραετία, σε μία εποχή κρίσιμη για τη χώρα, αλλά και για την Περιφέρεια.

Υπάρχουν μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο Νομό Πρέβεζας, τα οποία και τα ξέρουμε και για τα οποία έχουμε απαντήσεις ως αυριανή περιφερειακή αρχή.

Η ισόρροπη ανάπτυξη με το κέντρο, που είναι τα Γιάννινα, σε όλους τους τομείς και η σύγκλιση των περιφερειακών ενοτήτων, μέσω των υποδομών, παραμένει ακόμη ζητούμενο και για το λόγο αυτό, χρόνια τώρα, μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων-επερωτήσεων και προτάσεων, τονίζοντας την ανάγκη άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού.

Είναι αναγκαίο να συνδεθεί ο Νομός με τους αυτοκινητόδρομους (Εγνατία-Ιόνια), να ολοκληρωθεί η μελέτη σύνδεσης Φιλιππιάδα-Πρέβεζα-Άκτιο, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του δικτύου Άκτιο-Αμβρακία, να προχωρήσει το βασικό δίκτυο με έμφαση στην παραλιακή εθνική οδό και η σύνδεση με την Εγνατία (Μεσοπόταμος-Παραμυθιά).

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται το λιμάνι και η ΒΙ.ΠΕ., δύο βασικές υποδομές που αντί να τραβήξουν το Νομό μπροστά, παραμένουν στάσιμες. Στο λιμάνι εκκρεμεί ακόμη το Master Plan, που μπορεί να μην είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ολοκλήρωσή του όμως είναι σημαντική για τον καθορισμό των χρήσεων, το σχεδιασμό και την αξιοποίηση.

Η ΒΙ.ΠΕ. τα χρόνια της κρίσης και της αποβιομηχανοποίησης, όχι μόνο δεν έχει στηριχθεί, αντίθετα βασικές υποδομές, όπως η διαχείριση των ομβρίων και οι ασφαλτοστρώσεις λείπουν, αποθαρρύνοντας ακόμη και τις όποιες επενδύσεις θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενδιαφερθεί για την τύχη των λίγων μονάδων που παλεύουν να κρατηθούν, ενώ είναι οξύμωρο σε μία περιφέρεια που θέλει να παρουσιάζεται ως παραγωγική με “σημαία” τα τοπικά προϊόντα να υπάρχουν ανεπάρκειες στις αρδευτικές υποδομές και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των εκτάσεων.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η “Λάμαρη”, η “Μπόιδα-Μαύρη” και οι υπόλοιποι αναδασμοί που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Όλες οι υποδομές χρειάζονται συντηρήσεις και εκσυγχρονισμό, απαιτούνται κανόνες διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ακόμη και ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις. Απαιτείται ενίσχυση των ΤΟΕΒ και στήριξη του κτηνοτροφικού κεφαλαίου του Νομού. Στη Φιλιππιάδα για παράδειγμα, έχουμε το 18% της χοιροτροφικής παραγωγής του συνόλου της χώρας, από το 25-26% που ήταν παλαιότερα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να δίνει λύσεις και να βοηθά τους ανθρώπους της παραγωγής να βρουν κατευθύνσεις διεξόδου. Στη Λάκκα Σούλι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση και κανένα όφελος για τους ντόπιους, όπως και στο Φανάρι.

Με μικροαναθέσεις έργων και προγραμματικές συμβάσεις-δώρα στους Δημάρχους δε λύνεται το πρόβλημα. Θέλει σχέδιο, προγραμματισμό, ιεράρχηση στόχων και πραγματική συνεργασία με τους Δήμους, για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η ψήφιση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Συνεργασία στην πράξη και όχι στα λόγια! Εμείς μπορούμε, γιατί πιστεύουμε στις αρχές που εισάγει ο νέος νόμος.

Για όλα αυτά και για πλειάδα ακόμη ζητημάτων, όπως η διαχείριση του μοναδικού οικοσυστήματος του Αμβρακικού και πολλά ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς το επόμενο διάστημα και όταν θα παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις.

Σήμερα περιορίζομαι σε αυτά, για να δώσουμε το λόγο στους υποψηφίους που παρουσιάζουμε σήμερα, ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Πρέβεζα και θέλουν να προσφέρουν στο Κοινό των Ηπειρωτών και στο κοινό μας όραμα όλες τις δυνάμεις τους”.

 

Χρ. Κριτσιμά: “ Έχουμε τη δύναμη, το πάθος και τη θέληση να αλλάξουμε την Ήπειρο”

 IMG 8545

Η κα Κριτσιμά τόνισε στο χαιρετισμό της: “Είμαι δικηγόρος Πρέβεζας και από το 1996 υπηρετώ επαγγελματικά την τοπική αυτοδιοίκηση α' βαθμού. Δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας από τότε και μέχρι σήμερα είναι η ενασχόληση με τα νομικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις εκλογές του 2010 ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Πρέβεζας, τώρα στις παρούσες αυτοδιοικητικές εκλογές αποδέχτηκα με χαρά την πρόσκληση του Γιώργου Ζάψα να συστρατευτώ στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της Περιφέρειας Ηπείρου. Αποτελεί τιμή για μένα η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ζάψα, που τον εκτιμώ ως άνθρωπο για την προσωπικότητα και το ήθος του. Πιστεύω ότι είναι ικανός να πραγματοποιήσει το όραμά του για την Ήπειρο. Τον διακατέχει δύναμη και δημιουργία και ισχυρή θέληση για να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα κακώς κείμενα στον τόπο του. Επιθυμώ να προσφέρω στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο και στους κατοίκους της με τις γνώσεις και την εμπειρία που επί σειρά 23 ετών έχω αποκομίσει με την επαγγελματική μου ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια η Πρέβεζα και γενικότερα η Ήπειρος να φύγει από την απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο στην οποία την έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές. Να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις που ειδικά για εμάς στην Πρέβεζα είναι από υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες και να συμβάλει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αναγκών. Να γίνει τεράστια προσπάθεια ούτως ώστε να πάψει η Ήπειρος να αποτελεί το πιο φτωχό και παραμελημένο κομμάτι στο χάρτης της Ελλάδας. Να βάλει μπρος στις ατμομηχανές και να ανακάμψει πορεία. Έχουμε τη δύναμη, το πάθος και τη θέληση να αλλάξουμε την Ήπειρο. Ήρθε η ώρα η Ήπειρος να αλλάξει, να διεκδικήσει και να πάρει όσα της αξίζουν”.

 

Θ. Κορωναίος: “Θα συμβάλω με τις δυνάμεις μου να πάμε την Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας μπροστά”

 IMG 8558

Ο κ. Κορωναίος τόνισε στο χαιρετισμό του: “είμαι Γεωπόνος, ιδιώτης μελετητής. Από το 2014 είμαι στη διοικούσα επιτροπή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και από τον Απρίλιο του 2018 είμαι αντιπρόεδρος στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου και Νήσων. Πολλά χρόνια και στο Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας, στον Ορειβατικό Σύλλογο και σε άλλες δραστηριότητες. Το 2014 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Ριζοσπαστική Συνεργασία στο δήμο της Πρέβεζας. Η απόφασή μου να συμμετάσχω στο συνδυασμό του Γιώργου Ζάψα αφορά τον τομέα ενασχόλησής μου, τον πρωτογενή τομέα, τον αγροδιατροφικό τομέα όπως λέω εγώ, έναν τομέα ο οποίος στην Ήπειρο κατέχει εξέχουσα θέση. Γνωρίζω από κοντά τα προβλήματα και λόγω του Επιμελητηρίου και λόγω του Συλλόγου Γεωπόνων και λόγω της καθημερινής ενασχόλησης και θα συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο στη λύση τους. Με τιμά πραγματικά η πρόταση του Γιώργου Ζάψα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Κοινού των Ηπειρωτών. Γιατί όμως με το Γιώργο Ζάψα; Για πολλούς λόγους. Γιατί είναι ένας άνθρωπος τον οποίο παρακολουθώ πολλά χρόνια, γνωρίζω την πορεία του, γνωρίζω την εργατικότητά του και την τιμιότητά του, γνωρίζω τις σχέσεις που έχει με τους συνεργάτες του και τη θέλησή του και τη δύναμη ουσιαστικά να ξεπεράσουμε πράγματα που μας κρατάνε πάρα πολλά χρόνια πίσω. Ας κάνουμε μια αναδρομή πριν 5 χρόνια, το Μάιο του 2014 και ας δούμε που ήταν ο Νομός τότε και που είναι σήμερα. Τι άλλαξε; Εύκολο είναι να το δούμε, πέρα των δύο δρόμων δεν άλλαξε τίποτα. Ο καθένας στον επαγγελματικό τομέα που ζει και δραστηριοποιείται τα βλέπει αυτά και τα διαπιστώνει, είναι πολύ εύκολο. Να μιλήσω για τον πρωτογενή τομέα; Για αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών; Για παραγωγή γάλακτος περίπου δέκα και δώδεκα χιλιάδες τόνους αιγοπρόβειο; Τι να πρωτοπώ; Για υποδομές; Διαχειριστικά σχέδια για το νερό τα οποία έγιναν πριν από 1,5 χρόνο από την Περιφέρεια η οποία δεν έχει την παραμικρή συμβολή σε αυτά; Η Πρέβεζα αυτή τη στιγμή αν θελήσει κάποιος κάτω από την Καστροσυκιά να κάνει θερμοκήπιο, δεν μπορεί να κάνει γεώτρηση, απαγορεύεται. Στα διαχειριστικά σχέδια ήταν εκτός. Δηλαδή η συμβολή της Περιφέρειας ήταν μηδαμινή. Να μιλήσουμε για την έρευνα και την καινοτομία που είναι; Για την έξυπνη εξειδίκευση; Ο χρόνος δεν μας εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή. Με τιμάει η πρόσκληση του Γιώργου, θα συμβάλω με τις δυνάμεις μου σε αυτό το στόχο, να πάμε την Περιφερειακή Ενότητα μπροστά”.

 

 

Γ. Μπεζεβέγκης: “Θα κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Ήπειρο που μας αξίζει”

 IMG 8563

Ο κ. Μπεζεβέγκης στο χαιρετισμό του είπε: “είμαι γέννημα θρέμμα Φιλιππιάδας, μηχανολόγος-μηχανικός, έχω δραστηριοποιηθεί και στο ελεύθερο επάγγελμα και υπηρέτησα την τοπική αυτοδιοίκηση ως υπάλληλος 9 χρόνια στις δημοτικές επιχειρήσεις και ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πλέον είμαι υπάλληλος στον ΟΑΕΔ στην Άρτα και από το 2015 είμαι μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Συστρατεύτηκα με το Γιώργο τιμώντας την πρόσκληση που μου έκανε και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Ήπειρο που μας αξίζει και που έχουμε στο μυαλό μας και στο όραμά μας”.

 

Π. Τσούτσης: “Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία μέχρι σήμερα δεν μας έχουν δοθεί και τα δικαιούμαστε”

 IMG 8569

Ο κ. Τσούτσης στο χαιρετισμό του τόνισε: “Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση του β' βαθμού θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης για την τιμητική πρόταση που μου έκαναν να είμαι στο ψηφοδέλτιο και να συμμετάσχω ενεργά με την όποια πείρα, γνώση και δυναμική έχω στα προβλήματα που τόσες φορές τα έχω αντιμετωπίσει και τόσες φορές είναι μπροστά μας. Αλλά είναι αλήθεια ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να περάσουμε στην οριστική λύση των προβλημάτων κι εμείς όλοι θα εργαστούμε περισσότερο για τον τόπο μας και λέω για την Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας. Εμείς θα εργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοπτική κι ένα όραμα το οποίο υπάρχει στα σχέδια μας, υπάρχει στο πρόγραμμά μας, για να ξεφύγουμε από την απομόνωση του Νομού μας. Σίγουρα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία μέχρι σήμερα δεν μας έχουν δοθεί και τα δικαιούμαστε. Η πρότασή μας στηρίζεται και σε άλλους τομείς, στηρίζεται στη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινωνικής συνένωσης, ύστερα από τα μνημόνια, η οποία έχει να κάνει με το να μπορέσουμε να σπάσουμε την ανεργία στους νέους, να τους βοηθήσουμε να μείνουν στον τόπο μας, έναν τόπο ο οποίος είναι προικισμένος με τόσα χαρίσματα. Η προσπάθειά μας αυτή με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, ο οποίος πλέον μετά από τόσα χρόνια και τόσα χρόνια που έχουμε περάσει μαζί στην τοπική αυτοδιοίκηση του β' βαθμού, είναι πλέον ώριμος να αναλάβει την τύχη της Περιφέρειας και όλα αυτά που σας είπα να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε για τον τόπο μας”.

 

 

Μας στοίχισε ακριβά ο Άγιος Ανδρέας - Είναι ωραίο να παίρνουμε πετρέλαιο από τις αραβικές χώρες και εκεί να γίνεται πόλεμος και σκοτωμός;”

 

 IMG 8593

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ζάψας δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Σε ενδεχόμενη συνεργασίς στο δεύτερο γύρο με την παράταξη “Ήπειρος Όλον”, “έκλεισε το μάτι” στην παράταξη Δημητρίου, σε κοινό μέτωπο απέναντι στον Καχριμάνη, ενώ πρόσθεσε:

“Δέχθηκα τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ και δε μου ζήτησαν ανταλλάγματα γι' αυτό. Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαν την αυτοδιοικητική μας διαδρομή. Το ψηφοδέλτιο θα είναι ευρύτερο.΄Θα έρθουν άτομα που δεν έχουν αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε το κυβερνητικό κόμμα και στηρίζει την προσπάθεια των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα ήταν αδιανόητο για έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη να μη τη δεχθεί. Να μη πω πολιτική ηλιθιότητα. Και 'γω τέτοια πράγματα δεν κάνω. Έγινε χωρίς ανταλλάγματα. Άρα δεν έχουμε εξαρτήσεις”.

Απαντώντας για το μείζον πρόβλημα των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στην Ήπειρο ανέφερε:

“Πάνω σε αυτό πολλοί στηρίζουν την προεκλογική τους κριτική. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος. Δεν αισθάνομαι ως επαρχιώτης επειδή κατάγομαι από τη Φιλιππιάδα. Μη μας πιάνει το σύνδρομο των Θεσσαλονικιών, που λένε ότι όλα τα παίρνει η Αθήνα. Η έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου είναι τα Ιωάννινα. Αυτό δε σημαίνει ότι η Πρέβεζα, η Άρτα και η Θεσπρωτία θα πρέπει να είναι παρίες. Και τα κονδύλια θα πρέπει να μοιράζονται, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστείς. Μελέτησαν; Τι έχουν έτοιμο να εντάξουν στην επόμενη προγραμματική περίοδο; Ξέρετε ότι την εγκύκλιο ο Περιφερειάρχης την έστειλε 10 ημέρες πριν λήξει η υποβολή προτάσεων; Την έστειλε στις 10 Γενάρη και έληξε στις 21.

Ήρθε η γενική γραμματέας η κα Φωτονιάτα στα Ιωάννινα και ο κ. Γιαννακίδης ο Υπουργός και τι μας είπαν; Ό,τι έχετε ολοκληρωμένο και ώριμο το έχουμε εντάξει. Το Υπουργείο δεν είπε ΟΧΙ.

Έργα μάλιστα που έκανε το Υπουργείο τα οικειοποιείται η σημερινή περιφερειακή αρχή και λέει, εγώ τα έκανα. Ίσως κι εμείς θα το κάναμε με διακριτικό τρόπο όμως, αν ήμασταν στα πράγματα.

Δε θα κλειστούμε στο διοικητήριο στα Γιάννενα και να αδιαφορούμε για το τι γίνεται σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία. Και ειδικά στις έδρες των Νομών.

Διοικητήριο έχουν μόνο τα Γιάννενα και η Θεσπρωτία. Έχουν υπάρξει προσπάθειες από το Στράτο Ιωάννου να γίνει το διοικητήριο στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα. Μας στοίχισε όμως λίγο ακριβά. Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να δώσουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τι είναι η Πρέβεζα; Στρατοκρατούμενη; Είμαστε σε καιρό ειρήνης. Στην Άρτα θα τα πω εκεί. Γιατί κάποιοι πρέπει να πληρώνονται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία. Εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις. Το καλό με εμάς είναι ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις”.

Θέση πήρε και για τις εξορύξεις στην Ήπειρο, λέγοντας:

Ίσως να είμαστε οι μόνοι που δε μιλάνε για τους υδρογονάνθρακες. Ρωτήστε τον Καχριμάνη να δείτε τι θα σας πει. Στην κεντρική ομιλία είπα ότι θα αφιερώσουμε ειδικό κεφάλαιο στο πρόγραμμά μας, αφού προηγηθεί εκδήλωση. Να έρθουν ειδικοί να μας ενημερώσουν. Ο Ζάψας μόνος του θα αποφασίσει; Δε θα κουβεντιάσουμε; Δε θα καταθέσουμε πρόγραμμα; Εκεί θα τα δείτε όλα.

Η Ήπειρος έχει 8 ποτάμια, 7 λεκάνες απορροής γιατί ο Αωός και ο Βοϊδομάτης έχουν την ίδια. Περιοχές Natura, την Παμβώτιδα... Θα πάμε σε αυτές τις περιοχές να κάνουμε εξορύξεις; Όχι!

Υπάρχουν περιοχές, που θα εξαιρεθούν. Τι να κάνουμε; Εξορύξεις στην Πάργα; Να την κάψουμε;

Όπου υπάρχουν περιθώρια με τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχει υπογράψει το Υπουργείο για την έρευνα και την εξόρυξη θα το δούμε. Με τι ήρθατε εδώ; Με αυτοκίνητο δεν ήρθατε; Δεν κάψατε βενζίνη; Είναι ωραίο να παίρνουμε πετρέλαιο από τις αραβικές χώρες και εκεί να γίνεται πόλεμος και σκοτωμός; Όχι! Ο καθένας να φροντίσει τα του οίκου του με την προστασία του περιβάλλοντος πρωταρχική. Ως πότε εμείς θα το εισάγουμε και θα βλέπουμε πόλεμο να εξελίσσεται αλλού, γι' αυτό το μεγάλο ζήτημα; Ας λύσουμε μόνοι μας τα ενεργειακά. Θα κάνουμε μία ημερίδα στα Ιωάννινα για τις ενεργειακές κοινότητες και θα ακολουθήσει και η συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες. Δε το αποφεύγω”.

 

 

Πολυμέσα