Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 11:50

Σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

“Τετάρτη 20/02/2019 οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμο Πρέβεζας, Πρέντζας Γιώργος και Σταύρος Αμάραντος πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου με θέμα <<Τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υγεία>>

Στην συνάντηση αυτή αναδείχτηκε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πως τόσο ο θεσμός της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, ως αστικοί θεσμοί, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι σαν κρίκοι της ίδιας αλυσίδας με το αστικό κράτος και όλοι μαζί με κατανεμημένους ρόλους υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας.

Επισημάνθηκε πως η περιφέρεια Ηπείρου παίζει ενεργό ρόλο, και έχει λόγο σε θέματα που άπτονται την λειτουργία σημαντικών δομών Υγείας της περιοχής. Συγκεκριμένα, το 4ο κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι ένα τεράστιο έργο που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από χρήματα ΕΣΠΑ που χειρίζονταν η περιφέρεια. Αυτό από μόνο του της δίνει το δικαίωμα να έχει λόγο στο πως θα λειτουργεί.

Screenshot 2019 02 21 16 34 20 668 com.miui.gallery

Αυτό το οποίο διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν πως και η περιφέρεια όσο και οι δήμοι, ενθαρρύνουν πολιτικές τέτοιες ώστε οι δομές υγείας να υπάρχουν και να λειτουργούν μόνο στο βαθμό που βοηθούν στην αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης και μέχρι το σημείο που η ασθένεια αποτελεί χασούρα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή η λογική είναι πολύ μακριά από την λογική της κάλυψης των πραγματικών λαϊκών αναγκών και ακόμα μακρύτερα από τις δυνατότητες που δίνει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία. Αυτός άλλωστε είναι και ο σχεδιασμός της ΕΕ για την υγεία με βάση το τρίτο Πρόγραμμα για την Υγεία 2014-2020.

Τέλος περιγράφηκε εκτενώς το σχέδιο των δυνάμεων της λαϊκής συσπείρωσης για μια λαϊκή αντιπολίτευση που θα κινητοποιεί συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και που θα βάζουν μπροστά, χωρίς εκπτώσεις τις λαϊκές ανάγκες και μόνο”.